Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

На първа страница

Тръмп: Германия е пленник на Русия

Дума

12. Юли 2018 , брой: 133   329   0Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини Германия, че заради "неподходящата" газова сделка с Москва се е превърнала в "пленник" на Русия."Германия е пленник на Русия, защото получава толкова много енергия от Русия. Всички говорят за това по целия свят, те казват, че ви плащаме милиарди долари, за да ви защитим, но вие плащате на Русия милиарди долари. Германия е напълно контролирана от Русия". Това заяви Тръмп на срещата вчера с генералния секретар на НАТО Йенс Стотенберт преди срещата на алианса  в Брюксел.
В отговор Меркел подчерта при пристигането й за срещата на НАТО, че страната й е напълно независима от Москва и се ръководи от свои собствени политики и решения. Тя припомни, че в миналото от Москва е била контролирана Източна Германия, в която самата тя е израснала.
Тръмп отново обвини европейските си съюзници в НАТО, че не отделят достатъчно средства за отбрана и трябва да се "издължат" на САЩ. "Много страни в НАТО, които очакват да бъдат защитени, не само, че дават по-малко от 2% (от БВП за отбрана, което и без това е малко), но от доста години те просрочват плащанията си. Дали тези страни ще се издължат на САЩ?", написа Тръмп в туитър от самолета си, пътувайки за  срещата на НАТО в Брюксел.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"