28 Март 2024четвъртък12:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Властта ще налее половин милиард лева в ДКК

Управляващите не обясниха за какво държавната компания ще използва средствата, отпуснати извънредно

/ брой: 133

автор:Дума

visibility 603

Държавната консолидационна компания (ДКК) получава допълнително 500 млн. лв. за увеличение капитала на дружеството, съобщи правителствената информационна служба. Отпускането на извънредните средства става с промени по бюджета на Министерството на икономиката за настоящата година, което е принципал на ДКК. От съобщението на кабинета не става ясно за какво ще се използват средствата и по каква причина е необходимо увеличението на капитала с половин милиард лева. Правителството е решило още ДКК да възлага ремонтите и реконструкциите на язовири - държавна и общинска собственост. Извън обхвата остават водоемите, отдадени на концесия, за които в концесионния договор е предвидено извършването на ремонтно-възстановителни дейности от страна на концесионера. Кабинетът е одобрил и списък на язовирните стени и съоръженията към тях, на които трябва да се извърши основен ремонт или реконструкция, се казва още в съобщението.
"Държавната консолидационна компания е едно от най-непрозрачно управляваните дружества в държавата. Тя бе създадена с идеята в нея да бъдат събрани и тя да продава все още неприватизираните държавни активи. По време на втория мандат на Бойко Борисов ДКК постепенно обедини дружествата от ВПК по примера на "Българския енергиен холдинг", а капиталът й нарасна от 9 млн. лв. на над 231 млн. лв.
По времето на икономическия министър Божидар Лукарски в активите на ДКК бяха включени 14 държавни фирми, ключовите от които са оръжейни - "Вазовските машиностроителни заводи" (ВМЗ-Сопот), "Кинтекс" и "НИТИ" Казаналък, а по-късно към тях се присъедини и "Авионамс".
Държавната консолидационна компания се ръководи от Лъчезар Калбуров, Ясен Спасов и Красимир Тенев - назначени още от времето на Божидар Лукарски и възстановени от Емил Караниколов, след като служебният министър Теодор Седларски ги бе отстранил. Те не са дали нито една пресконференция или отчет пред обществото за дейността си.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 144

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 164

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ