Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

На първа страница

Младите у нас са шампиони на Балканите по пилеене на свободното време

Дума

12. Юли 2018 , брой: 133   287   0Младежите у нас са първенци на Балканите по използване на свободното си време за почивка и са на последно място по използване на свободното време за самоусъвършенстване. Това показва социологическо проучване на "Галъп интернешънъл", поръчано от фондация "Фридрих Еберт". В България изследването е направено сред 1016 младежи на възраст между 14 и 29 години.
83% от българите на възраст между 14 и 29 години казват, че използват свободното си време най-вече, за да си почиват, 44% - за социализация, а 36% от младите се занимават със спорт през свободното си време. Само 5% отделят част от свободното си време за дейности, свързани с личностно развитие. Запитаните са дали повече от един отговор, затова и процентите надхвърлят сто. Младите хора у нас, които спортуват за релакс, са 36%. 44 на сто пък си почиват, като осъществяват социални контакти.
Основна част от свободното време на младите у нас се използва за интернет. Това споделят около 86% от запитаните, като 46% твърдят, че го използват за работа или за образование.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"