19 Април 2024петък13:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ощипани госпожици

/ брой: 154

автор:Ивелин Николов

visibility 2022

Повечето от предложените от местните социалисти кандидати за президент от левицата са се отказали. Логично - едва ли някой си е мислил, че може да има сериозна надпревара между 40 имена. Още по-логично - оказа се, че доста общински конференции дори не са си направили труда да попитат кандидата, когото издигат, дали е съгласен.
Заслужават уважение мотивите на онези, които са преценили, че нямат достатъчно опит за толкова отговорна мисия, че са изхабени вече в политиката или че нямат достатъчно популярност и подкрепа, за да бъдат избрани.
Предстои жестока, грозна и трудна предизборна битка. А и за изваждането на България от мутренското блато, в което ни натикаха, никак няма да е лесно. Пък отговорността за това ще падне и върху бъдещия президент.
Защитата на демокрацията и конституционализма също няма да е никак лесна.
Ама ако беше лесно, щеше ли да се падне на нас?
Думите ми са за онези силни и (уж) отговорни политици, които отказват или ще откажат с думите: "Ама председателят не ме харесва достатъчно..." или "Никой от ръководството не ме е помолил лично"... И какво ли не още.
Като ощипани госпожици, а не като мъже на честта.
И се мъча да си спомня - дали Каравелов лично се беше помолил на Бенковски да поведе хвърковатата чета, а Маркс се беше помолил на Благоев да създава социалистически дружинки.
Крайно време е да разберат, че вече проблемът не опира само до собственото им его, а до бъдещето на България.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 210

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 220

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 204

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ