28 Март 2024четвъртък19:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Покерът на Тръмп

/ брой: 134

автор:Галина Младенова

visibility 1443

Не знам какво говори Макрон, но звучи красиво. Така американският президент Доналд Тръмп обясни реакцията си на разговора на френския президент с репортери. Всъщност стопанинът на Белия дом не беше разбрал нито дума от казаното от Макрон. По-интересното обаче е дали е разбрал какво точно се случи на срещата на върха на НАТО в Брюксел. Според Тръмп нещата са направо розови. Пактът е стабилен, сплотен като никога, и съюзниците най-накрая са клекнали да увеличат разходите си за отбрана. Още през първия ден от форума Тръмп стресна европейците. Те явно се бяха подготвили да продължат да увъртат за исканите от Вашингтон 2% от БВП. Като добър покерджия обаче Тръмп ги сюрпризира с ново искане - 4 процента. И свари европейците по "бели гащи". Дори се наложи спешна втора среща. Така и не стана ясно ще ги бъде ли тези 4%, но със сигурност всички членки на Алианса обещаха да увеличат разходите си поне до прословутите 2 на сто.
А иначе от срещата на върха в Брюксел не произлезе нищо неочаквано. Всички знаеха, че разговорите с Тръмп няма да са никак лесни. И както се и очакваше, бяха преди всичко за пари. Истината обаче е, че НАТО няма общ бюджет. Съществува бюджет на централния апарат на пакта и съвместните му проекти, който е близо 2 млрд. долара годишно. А останалите военни разходи всяка страна определя самостоятелно и не дължи на останалите си съюзници нищо, освен доброволно поетите ангажименти. Тези ангажименти явно се увеличават. Източноевропейците пък ще трябва да се бръкнат още по-дълбоко заради решението в НАТО да няма съветска или руска военна техника. Откъде поляци, чехи, прибалтийци и балканджии ще извадят такива средства не е много ясно. Но пък и Тръмп това какво го интересува. Както не го интересува, че американските разходи за отбрана бързо се превръщат в сериозни приходи, докато за нас това са си чисти финансови загуби. Но пък като сме се хванали на хорото, ще го играем.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ