26 Април 2024петък12:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Те мислят, бе!

/ брой: 134

автор:Ина Михайлова

visibility 3695

Тези зад решетките, затворниците демек, наистина се шегуват с министъра на вътрешните работи. През ден бягат и го правят за смях. И него, и министъра на правосъдието Цецка Цачева. Отклоняват се хората. И колкото и да се напъва МВР-шефът Валентин Радев, те дай, като на майтап, бягат ли бягат.
Работата хич не е майтапчийска. От тез бягства министърът развива параноично чувство за задържане. Ето, каза по повод на убийството в столичния кв. "Лозенец", извършено от мъж с психични увреждания, че такива хора трябвало да се озаптяват, ако е необходимо и със сила. А можело и социална дейност да развие МВР, като направи специален щат за бивши служители, които да охраняват психично болни. Брей!
Решиха проблемите с престъпниците, че започнаха да опандизват и онези, за които държавата безхаберства от години. Скандално е министър на вътрешните работи да развива теория как ще озаптява болни хора. Болни, а не престъпници! Хората с психични увреждания се нуждаят от грижи, а не от безхаберие и озаптяване.
Възмутени били - и премиерът Борисов, и министърът Радев, че хората с психични увреждания ходят сред нас. Че къде да ходят? Да не би и премиерът, и министърът да са паднали от Марс? Кой докара обществото до това дередже? Кой пусна хората с психични проблеми извън специализираните места за лечение и ги натири на пазара за здраве?
Болезненият въпрос кой и как се грижи за психично болните, когато не са на лечение в специализирано здравно заведение, виси със страшна сила. На нас като обществото, на близките и роднините, на съседите и непознатите, е поставена непосилната задача да се справим с този проблем. Ако и докато имаме сили. Държавата обаче я няма в играта. Тя, по предложение на вътрешния министър, е готова да озаптява, задържа и прилага сила.
И те мислят, бе!

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ