20 Април 2024събота00:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Поетични празници "Яворови дни" в Поморие

/ брой: 134

автор:Дума

visibility 617

В Поморие започнаха поетичните празници "Яворови дни" за 60-и път. Официалното откриване приключи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на поета и със спектакъла на театър "Гео Милев" от Стара Загора "За сушата и сватбите". Вчера бе представена новата книга на Мирела Иванова "СЕДЕМ. Стихотворения (с) биографии". Беше прожектиран документалният филм "Подвигът и другите обикновени неща". Днес от 10 ч. започва Националният рецитал-конкурс - I кръг, в читалище "Просвета 1888". От 18 ч. там ще се състои юбилейна научна конференция на тема "Паметта за Яворов: места, години, дати, събития, книги" с участието на проф. Михаил Неделчев, доц. д-р Елка Трайкова, Мирела Иванова, Катя Зографова, проф. Цветан Ракьовски и проф. Димитър Михайлов. Ще бъдат представени сборниците "Прослава на Яворов в Анхиало" и "Слова за Яворов". От 21 ч. започва мултимедийният спектакъл "Орисан с незабрава...", реж. Христо Симеонов. Празниците продължават на 14 юли с откриването в 18 ч. на документалната изложба "60 години Яворови дни" в НЧ "Просвета 1888". Иван Гранитски представя сп. "Везни" и антологията "Ще дойдеш ти". От 19 ч. е заключителният етап на Националния рецитал-конкурс, след което ще бъдат връчени наградите на победителите.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ