05 Май 2024неделя09:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Mама миа" и с българска постановка в Софийската опера

Хитовият мюзикъл, изграден върху песните на "АББА", ще бъде изпълнен в пет вечери от 18 до 22 юли и на Белоградчишките скали

/ брой: 135

автор:Дума

visibility 416

След десетки постановки по целия свят и над 60 милиона зрители, този супер хит с песни на шведската поп група "АББА" ще има своята премиера и в България. Постановката ще зарадва столичани и гостите на София в продължение на пет последователни вечери от 18 юли от 19 ч. на сцената на Софийската опера и балет.
Зрителите ще имат щастието да се насладят на песните на ABBA "Super Trouper", "Dancing Queen", "Knowing Me, Knowing You", "Take a Chance on Me", "Thank You for the Music", "Money, Money, Money", "The Winner Takes It All", "Voulez-Vous", "SOS", създадени от гениалните автори и бивши членове на групата Бени Андерсон и Бьорн Улвеус. Либретото на Катрин Джонсън по идея на Джуди Креймър ни пренася на гръцки остров, където любовта, страстите и изненадващите ситуации ни въвличат в завладяваща романтична комедия.
Неслучайно актьорският състав е истински дрийм тийм (ако използваме популярния израз в средата на световния футболен форум, отбелязват от операта). Сред него се открояват имената на Орлин Горанов (който играе ролята на Сам, единия от тримата потенциални бащи на Софи) и Влади Михайлов, звездите на театъра и мюзикъла Ники Сотиров, Деница Шопова, Весела Делчева, Симеон Владов, Люси Козарева, Денко Проданов, Яница Маслинкова, Еделина Кънева. Звездният състав се допълва елегантно от солистите на Софийската опера Светлана Пръвчева, Елена Стоянова, Николай Павлов, Александър Георгиев и др. Всичко това се подплатява от осемчленна рок банда и прекрасен балет. Диригент е Светослав Лазаров, сценография Нела Стоянова, костюми Християна Михалева-Зорбалиева, хореография Риолина Топалова.
Отдавна на едно място не са се събирали толкова талантливи творци, обединени от вдъхновението на неуморния акад. Пламен Карталов, който с лекота ги превежда през този дълбок разказ за любов, търпение и безусловно приятелство. Световните хитове на "АББА" ще бъдат чути за първи път на български и в тон с романтичния сюжет ще направят лятото да се запомни като лятото на "Мамма миа".
Следващите спектакли са на 19, 20, 21 и 22 юли в Софийската опера. Хитовият мюзикъл ще бъде част и от програмата на вече традиционния фестивал "Опера на върховете", който ще се състои от 26 до 29 юли на Белоградчишките скали, както ДУМА писа. Предвиждат се и представления в цялата страна.

 

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 1427

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 1394

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 1255

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 1448

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1668

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1391

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1375

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1604

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1403

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1538

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ