24 Април 2024сряда09:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Делио Роси хвърля Холмар срещу Вадуц

"Сините" пак не могат да разчитат на контузените в миналия сезон

/ брой: 136

автор:Владимир Николов

visibility 827

Делио Роси ще хвърли Холмар Ейолфсон в реванша от I кръг на Лига Европа срещу Вадуц. Исландският национален защитник се върна на "Герена" преди дни, след като беше в състава на родината си за Световното първенство в Русия, макар и да не игра, а после доскоро почива. Италианският треньор на "сините" обаче разчита на опитния защитник, който да действа в тандем с Давид Яблонски в центъра на отбраната. Роси и за този мач няма да може да разчита на контузените звезди Хали Тиам и Паулиньо, а в лазарета му са още Филипе Нашименто и Ривалдиньо.
"Холмар се възползва от правото си на 15 дни почивка след световното и от момента, в който се върна, участва в тренировките. Трябва му време, за да влезе в ритъм. Иначе е готов за игра и това решение ще вземем заедно с него", каза Роси. Тимът му е опрян до стената, защото загуби първия мач от носителя на Купата на Лихтенщайн с 0:1 и е пред сензационно отпадане.
"Този мач е особен и важен, въпреки че идва в период преди официалните срещи. Но е важен и ще направим всичко по нашите сили, за да преодолеем този кръг. Това е важно за отбора, за клуба, за феновете, за всички, които се асоциират с Левски. Резултатът от първия мач е неприятен и ни влияе, но смятам, че този отбор вече е показал, че може да победи и да загуби от всеки. Това зависи от нас. Желание имаше и в първия мач, но това не се показа на терена. Загубата можеше да бъде и равен, но не успяхме. От моя опит знам, че можем да говорим много, но в крайна сметка резултатът се постига на терена. Блясъкът в очите е хубаво да го видим не преди мача, а по време на двубоя, на терена.
В края на миналия шампионат този отбор показа, че може да играе добър футбол и да се представя добре. Сега сме в началото на новия сезон и ни трябва една победа, за да повярваме отново в качествата ни. Защото вече сме доказали, че можем да играем добър футбол. След първия мач имах среща с президента на клуба, но не сме говорили за моето бъдеще. За да работи един човек, трябва да се вярва в неговата работа. В моя случай работата ми е оценявана по резултатите и знам това. Човек трябва да е убеден, че ще постигне това, за което ще излезе на терена. В противен случай изобщо не трябва да излизам на терена", каза още Делио Роси.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ