19 Април 2024петък12:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Всички сме Вуте

/ брой: 137

автор:Галина Младенова

visibility 1647

Я не сакам на мен да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле. С тази тъжна шопска сентенция може да си обясним вандалската проява на софийското околовръстно шосе, където бяха унищожени близо 30 фиданки на току-що засадени акации. Кому попречиха дръвчетата? Кой печели от тези нещастни 6000 лева, които общината ще трябва да даде, за да засади нови? Ясно е, че икономическа изгода от отрязаните дръвчета няма. Може би отмъщение? На кого си отмъщават вандалите? На софиянци, които вече дават мило и драго само за малко зеленинка, каквато в столицата вече почти не остана?
Вандалите всъщност отдавна са превзели София. Достатъчно е да погледнете фасадите на сградите, надраскани безобразно. Не че изпочупените кошчета и кофи за боклук ни радват окото. За изпотрошените и изровените тротоари пък най-добре изобщо да не отваряме думата.
А иначе всички се умилихме чак до сълзи от безспорно уютния вход на панелен блок в Люлин. "Люлинското бижу" предизвика истински възторг в цялата страна. И... толкоз. Вярвайте, никой няма да се хвърли да последва примера на тези люлинци. Ще поцъкаме с език, ще подхвърлим едно "бравос", но едва ли ще запретнем ръкави. Не защото не ни харесва, а защото просто ни мързи.
Защото е по-лесно да оплюем във форумите вандалите, отрязали фиданките на околовръстното, но и не да спрем ръката, посегнала да унищожи доброто. Колко пъти сте накарали някой нагъл шофьор да свали от тротоара автомобила си, колко пъти сте спрели хулиганчетата със спрейове да не драскат по сградите безсмислици, а и дали сте засадили поне едно цвете край вашия блок?
И докато продължаваме да следваме шопската сентенция, не само на Вуте ще му е зле, но и на всички нас.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 156

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 173

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 153

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ