Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Олигофренска усмивка

Георги Георгиев

18. Юли 2018 , брой: 137   653   0След вчерашния случай с омбудсмана Мая Манолова в Тристранната комисия не може да има никакво съмнение в отчайващо ниската правна култура на вицепремиера Валери Симеонов. Сега, вместо да се правят излишни обяснения, Манолова трябва да изпрати нужния сигнал до Районния съд, съобразно законовите си правомощия, а той да постанови, предвид безспорните доказателства, че Симеонов, а и другите от Тристранката, които са го подкрепили, е нарушил законните права на омбудсмана и да им тръсне глоба от 600 лв.
Разбира се, проблемът не е в глобата. Той е в усещането за държавност, което е напуснало България, а когато го няма, започва говоренето и вършенето на глупости, които се поднасят за политика. Конкретно Симеонов трябваше отдавна да е напуснал това правителство, най-малкото след като заяви публично, че хората участващи в рекламата на лотарийните билети, а това са и печелившите, имали "олигофренски усмивки". Защо да не го каже? Нещо да му се случва?
Драмата ни е пълна, след като вицепремиер показва правно невежество и арогантност. Всъщност едното следва от другото. Колкото повече ерозира законността, толкова по-малко ще бъдем свободни и нито омбудсманът, нито арменският поп ще ни помогнат, а печелившият ще се усмихва.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"