29 Март 2024петък12:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Румен Радев:Да предадем на децата си заветите на Апостола

автор:Дума

visibility 84

Заветите на Левски трябва да останат, да се четат, препрочитат, да вълнуват сърцата и да провокират нашата съвест. Това заяви президентът Румен Радев в Руен, където днес откри паметник на Апостола на Свободата. Поводът за събитието е 181 години от рождението на Васил Левски.
Днес община Руен взима своето място в символичната география на почетта към Апостола, каза президентът Румен Радев при откриването на паметника. Той посочи, че съществуват над 150 паметника на Левски, много от които са извън пределите на България. Според него паметникът има изключителна стойност, тъй като е издигнат от хора, независимо от техния етнос, така както преди години Левски е учил нашите предци.
Правим го, за да съхраним заветите и идеите на Апостола. Правим го, за да предадем на децата си трудните уроци на историята. Да ги научим да отстояват чистата и свята Република, която трябва да бъде място на съгласие, братство и абсолютно равенство между всички народности, добави президентът. 
Днес, в деня на рождението на Васил Левски, скромната по размер Община Руен, но голяма по дух заема своето място в тази символична география на почитта, посочи Румен Радев.
Държавният глава подчерта, че с родолюбивото си дело жителите на Руен дават пример, че можем да имаме общи ценности и вяра в името на доброто бъдеще на България.
Президентът изказа благодарност на хората от инициативния комитет, на многобройните дарители, на скулптора на паметника и ръководството на Община Руен за това, че след девет години обединени усилия това родолюбиво дело има своя успешен завършек.
Паметникът на Левски ще се извисява в центъра на Руен, в непосредствена близост от сградата на Общината. Той е дело на скулптора Иван Бахчеванов, уточнява Дарик.

Снимки ДарикНюз
На събитието присъстваха зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, депутати от БСП и ДПС, общински съветници и жителите на цял Руен.
По време на посещението си в село Руен държавният глава проведе среща с кмета Исмаил Осман и неговия екип, съобщиха от прессекретариата на президента.
От Руен президенът се заминава за Болярово. Там той ще разговаря с кмета и хората, чиито животни бяха умъртвени.

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 168

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 161

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 175

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 145

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ