19 Април 2024петък10:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Балканска магия" превзема Велинград

Фестивалът на музиката, мезето и питието започва днес на стадион "Чепинец"

/ брой: 138

автор:Дума

visibility 469

Организаторите на "Балканска магия" във Велинград добавят нови имена в музикалната си програма. Това са Крум, Диона, Елица, както и фолклорните изпълнители Дафина Димитрова, Филип Синапов и Стилиян.
Фестивалът на музиката, мезето и питието ще се състои на стадион "Чепинец" на 19, 20, 21 и 22 юли в СПА столицата на България, където посетителите ще отпразнуват и 70-годишнината на Велинград. Певецът Крум, носител на множество призове, ще се изяви днес, 19 юли. След него на сцената ще излезе атрактивната Диона - голямата победителка на "БГ мюзик фестивал" в категорията "Хип-хоп/R&B" с песента "Жестока". Към програмата ще се присъедини и Детско-юношеската вокално-инструментална школа "Звънче" от Велинград с худ. ръководители сем. Казалиеви.
На 20 юли новото попълнение ще бъде народният певец от ефира на Фен фолк тв Филип Синапов, известен най-вече с изпълнението на песни от родопската фолклорна област, също носител на престижни награди. Почитателите на народната музика ще имат възможност да се насладят и на Ансамбъла за автентичен фолклор от Драгиново с худ. ръководителка Грета Кадьова. По-късно вечерта сърцата на посетителите ще покори певицата на Фeн тв Елица, която изпълнява еднакво добре различни стилове. На 21 юли към музикалната програма ще се включи младата народна изпълнителка Дафина Димитрова, два пъти носителка на сребърен медал от фестивала "Орфеево изворче" и "Орфеева дарба". Същия ден на сцената на стадион "Чепинец" ще се качи младият изпълнител Стилиян, който наскоро издаде дебютния си албум "Началото". Децата от вокалната група "Караоке" на НЧ "Отец Паисий-1893" във Велинград също ще омагьосат публиката с песните си, предвождани от художествената си ръководителка Юлиана Ковачева.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 475

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 577

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 536

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 513

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 471

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 601

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 496

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 509

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ