19 Април 2024петък18:35 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Русев уволни Роси

"Герена" крещи "Оставка" след поредния европейски провал

/ брой: 138

автор:Владимир Николов

visibility 983

Собственикът на Левски Спас Русев успя да прекрати договора на треньора Делио Роси, съобщи сам бизнесменът пред Дарик радио. Италианецът си тръгва по взаимно съгласие от "Герена" заедно със своите помощници. Все още не е ясно кой ще го замени. Според близки до клуба фаворити да заемат овакантения пост са бившите треньори на "сините" Ясен Петров и Стойчо Стоев, но е възможно днес тренировката да проведе някой от специалистите в школата.
В навечерието на рождения ден на патрона си Васил Левски отборът, носещ името му, записа нов провал в евротурнирите. "Сините" спечелиха реванша срещу Вадуц с 3:2, но отпаднаха от носителя на Купата на Лихтенщайн след загуба в първия мач с 0:1 и заради допуснатите голове на собствен терен.
Тимът от държавата-лилипут играе във Втора швейцарска дивизия, където не блести с особени постижения. Левски за втори път отпадна от отбор от Б-дивизията на Швейцария. През сезон 1992/93 "сините" бяха елиминирани от Люцерн на 1/16-финалите на КНК след победа с 2:1 у дома и поражение с 0:1 на реванша. Така за 21-ви път "сините" отпадат още при старта си в евротурнирите и за пети в последните 6 участия в Лига Европа. За първи път 26-кратните шампиони на България бяха елиминирани в I квалификационен кръг в евротурнир. За 8-ми път "сините" не можаха да стопят минималния пасив от 0:1 в първия си мач като гост, а само в 2 случая са успявали да продължат след такъв резултат.
След мача бесните над 5000 фенове изпочупиха седалките и замеряха резервната скамейка и тунела, през който се изниза треньора Делио Роси и крещяха за оставката му. Капитанът и вратар Божидар Митрев, който допусна Вадуц да поведе след удар на Мохамед Кулибали (30) с удар извън наказателното поле, пък отказа да излезе за втората част на мача. Божката бил гневен от обидите на феновете, които го освиркваха при всеки досег с топката след левашкия гол. Такъв той допусна и в първия мач пак след удар на сенегалеца Кулибали. Заменилият Митрев под рамката словак Мартин Полачек също допусна елементарна грешка в официалния си дебют за "сините" като бе изпреварен от Игор Тадич (60) с глава при балонно центриране топката се озова в мрежата му. До края Сержиу Буш (75) изтърва дузпа, а резервата Станислав Костов изтърва нервите си и получи червен картон. С голове за "сините" се отчетоха трима от легионерите "грешникът" Буш (35),  Аймен Белаид (54) и  Жерсон Кабрал (85), а реферът не посмя да свири две чисти дузпи за "сините", след като между двете положения реши да компенсира с пресилена пряк наказателен удар, опропастен от Буш. Данните сочат, че това е 8-ата изпортена дузпа от Левски при Делио Роси (7 от началото на годината). От бялата точка "сините" се провалиха 3 пъти в мачове от Първа лига, 3 пъти на финала за Купата на България срещу Славия и 1 път през зимата в контролите в Малта. И 7-те дузпи в официалните мачове са спасени от вратарите и това се оказва решаващо за крайния резултат.
Отпадането, виковете "Оставка" и вандализмът на феновете съвсем влошиха настроението на собственика Спас Русев, който бе довел на мача и съпругата си.
На пресконференцията след мача обаче Роси отново обяви: "Оставката е признак на човек, който се предава, а аз не се предавам!".



Играчите на Левски с наведени глави не могат да повярват, че са отпаднали от Вадуц след победа с 3:2 на "Герена"
Снимка Спортал

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ