29 Март 2024петък09:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Актуално

Властта на Хомо вандалус

/ брой: 138

автор:Ина Михайлова

visibility 3246

Вандали откраднаха бюста от гроба на Стефан Стамболов под носа на полицията в София. Поруган бил и гробът на Тодор Каблешков. Вандали вилняха в гробищния парк в Лом. Неизвестни типове прерязаха 29 новозасадени фиданки на Околовръстното на София. Вандали рушат периодично детски площадки в Плевен. В Хасково запалили беседка и пързалки.
Пречат им кошчетата за боклук, "разкрасяват" подлези, асансьори, спирки и метростанции. С цинизми по фасадите се сблъскваме всеки ден във всеки град. Седалките в обществения транспорт отдавна са неудобни за гледане. Плюят, рушат, къртят, унищожават. Без граници. Преди дни изтръгнали два щика от Мемориала на героите от войните в Русе. Безброй паметници и обелиски бяха осквернени. А иначе се бием в гърдите колко големи патриоти сме.
Що за племе сме? Варвари и лешояди! Откъде ни дойде на главата тази помиярщина? Нямаше я преди. Тогава и семейството, и училището, и органите на реда си бяха на мястото. Сега полицията е или безсилна, или не й пука. Занимава се с неща от "Мерцедес" нагоре. Горките служители, натоварени с иначе отговорната мисия по опазване на обществения ред и сигурност на гражданите! Те имат къде-къде по-важни ангажименти - пазят властта от протести, охраняват избиването на животни, преследват като в екшън мигранти... Всичките ли, бе?
И пустите камери, дето ги накичихме като коледни лампички, как не заснеха поне един вандал как руши, къса, чупи, млати. Как веднъж не установиха кои са онези "ултраси", дето трошат седалките по стадионите и ги хвърлят по пистите. Двама, бе, двама хванете от снимките и веднъж завинаги ги лишете от правото да стъпят на стадион! Ама не, не ви се занимава с това.
Свобода имало, видите ли. За разлика от преди, а? И какво правят днес "свободните" хора? Рушат брутално и безскрупулно алчно. Правят го, защото виждат, че "големите" вършат още по-нагли и по-брутални вандализми с цялата държава безнаказано. Корупцията горе, оказала се покровителствена, жизненоважна и необходима за властта, отваря вратите за вандалщината долу, на улицата, в градинката, метрото, на стадиона.
Хомо сапиенсът умира. Хомо вандалусът победи. Вандалстващият човек, разбойникът, апашът, мутрата би шута и на любовта, и на човещината, и на всички ценности
Откъде ни дойде тази чума?
Когато в обществото царства беззаконието, когато властта се поставя над правилата, когато управляващите са еманация на мутрокрацията, резултатът е тотална власт на вандалите. Вандалокрация. Убиват и рушат, алчни са и агресивни, ликвидират, не търпят красивото, не уважават.
Подобна радикална деформация на обществото може да бъде изправена и коригирана само с радикално противодействие. Не с имитация, не с въздържание, не с примирение, не с палиативни стъпки и с бездушие. Те са дръзки, нагли, цинични. Защо да трябва държавата да е до болка възпитана с тях?
Вече месец семейството ми води битка с малчугани, които си "харесват" вентилите на автомобилните ни гуми. "Подарихме" им няколко комплекта. Всички велосипеди на кварталните хлапета са обзаведени. Малките апашчета обаче не спират. Подтиквани от асоциалната си майка и дълбоконезаинтересования си, пропил се и пропаднал баща. В комплект с деградирал дядо, невръстните крадци растат пред очите ни като бъдещи рушители на паметници на Стамболов. Живеят до нас, в общинско жилище, не плащат общи разходи, обаче никой за нищо не реагира - общината вдига рамене, съседите не искат да се смразяват, а всеки, дръзнал да се противопостави, става жертва на "семейната банда". До утре, когато малкият джепчия на вентили не стане охрана на някой големец. И не ни разкаже играта от горе до долу.
Е, такива няма как да се оправят с присъда четене на книги, както постанови преди година и половина магистрат в американския щат Вирджиния. И 350 книги да го накараш да прочете, той няма да го направи. Докато не усети закона. Дотогава властта на вандалите ще ни убива като държава и като народ всеки ден по малко.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 483

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 455

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 542

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 458

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 587

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 526

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 532

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ