Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Коментари

С присъща наглост

Мая Йовановска

19. Юли 2018 , брой: 138   553   0Все повече се очертава една отличителна черта на правителствата на Бойко Борисов. Това е наглостта, която обикновено изпъква след периоди, в които нуждата да се затаят ги кара да мълчат или откровено да лъжат.
В края на 2015-а, преди местните избори, мълчаха, а тогавашната регионална министърка Лиляна Павлова дори даваше сигнали, че винетките няма да поскъпват. След вота ни стовариха новата огромна цена на стикера. И сега, по време на прословутото европредседателство, беше същото. Защото недоволство не им бе необходимо, подтискаха случващото се в страната с пълно мълчание и с лакирано говорене. Председателството приключи и проблемите започнаха да изскачат, а наглостта им - да се разгръща с пълна сила. Най-сериозното и скандалното бе кризата с поголовното избиване на животни в Странджа, за което преди края на юни се мълчеше. Заваляха и други "радостни" вести - поскъпване на газа, парното и тока, което ще повлече всичко след себе си. Даже НСИ си позволи да оповести данни за рекордна за последните 5 години инфлация от над 3%, макар че обедняването на българите е много по-голямо. Това всеки отлично го разбира, когато получи поредната сметка или си плати покупките в магазина.
На тези хубостници обаче това не им стига. Едва изчакаха европредседателството, и започнаха отново да ни бият по джоба. Въпреки че уж оттеглиха предложението за двойно поскъпване на акциза за бездимните цигари, вчера го приеха с уговорката, че ще го намалят. Стана ясно, че от догодина слагат бандерол на наливната бира, което означава едно - поскъпване. Въпреки че ЕС през май препоръча намаляване на акциза на нискоалкохолните напитки. Ще правят и пореден опит да понижат прага на кешовите плащания - мярка в полза на сивия сектор. Какво ли още ни чака?

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"