20 Април 2024събота07:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Палитра

Български фотограф участва в световен форум

Петър Вълчев ще представи България в Южна Корея на Международния фестивал "Когато изразяваш любов"

/ брой: 139

автор:Дума

visibility 133

Един от най-големите фото фестивали "Когато изразяваш любов" се организира от националния фотографски музей "DongGang Photo Museum" в периода 22 юли - 14 септември и е част от експанзивна програма за представяне на значими фото артисти. Избрани са само 20 творци от цял свят, един от тях е Петър Вълчев. Идеята е да се акцентира върху международните тенденции в съвременното фотографско изкуство. Българската изложба ще бъде част от експозицията на Националния музей по фотография в продължение на  година.
Изложбата на Петър Вълчев в Южна Корея е под наслов "Баба горе, баба долу - историята на моето семейство". Тя е заснета в периода 2012 - 2018 г. и включва 9 големоформатни фотографии. В работата си авторът се вдъхновява от темата за семейството и родното място. Отговаряйки на въпроси като "Кое е моето семейство?" и "Познавам ли близките си?", той всъщност намира път към себе си. Своеобразното антропологично изследване на семейството дава възможност на фотографа да разгърне многопластовата си личност и да преоткрие себе си.
Като съвременен артист Вълчев е реализирал редица разпознаваеми и отличени проекти в областта на визуалните изкуства. Първият му късометражен филм "Шшт... попей ми!" (2013) участва в различни филмови фестивали по целия свят и е първият кратък филм с редовни прожекции в киносалоните в България. В работата си като фотограф той осъществява публикации на свои кадри в печатното издание за световната мода "Fashion", "Vol. 2" (Германия/Австралия), сп. "Groove" (Германия) и др. Музикалните му проекти включват "L Square", "Follow The Step" и "Sparks" на Рейчъл Роу, "Твоя" на Поли Генова, Стефан Вълдобрев, Камелия Тодорова и много съвместни продукции с диджеи артисти.




 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ