27 Април 2024събота02:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Фест

10 години "Звездите на Камчия"

Всяко дете носи в себе си уникални творчески заложби, които трябва да бъдат открити и развивани

/ брой: 139

автор:Боян Бойчев

visibility 1620

Специалното празнично издание на Фестивала за детско творчество "Звездите на "Камчия", с което бе отбелязана 10-та годишнина от създаването на едноименното детско движение, се състоя в киноконцертната зала на детския лагер "Черноморски" в СОК "Камчия". На сцената се представиха над 60 талантливи деца в конкурсната и извънконкурсна програма, а хората, дали сърце и труд за развитието на движението през годините, получиха заслужени благодарности.
Изключително силна беше конкурсната програма в юбилейното издание. Безспорен любимец на журито и публиката стана детският духов оркестър от гр. Златица -  "Маршируващите звезди", с ръководител Тодор Цачев. Талантливите музиканти и мажоретки изправиха залата на крака с изпълненията си на "Операция България", "Ода на радостта" от Бетовен, рок парче и маршът, създаден в чест на Балканските войни "Прощание славянки".
"Вълшебник на Камчия" стана Нона Кутева от групата на Руския културно-информационен център за изпълнението на стихотворението "Модерна рокля" от С. Михалков. За най-добър музикант бе обявен Максим Катранов за красивата музика, изсвирена на пиано. Даря Зайкина от групата "Полиглот" на "Мосгортур" бе отличена със златен медал за композицията на английски език "Времето изтича бързо". "Звезден глас на Камчия" стана Даниела Иванова от Долен чифлик за изпълнението си на "Евкалиптова гора". С отличие приключи фестивалът и за най-голямата руска онлайн школа "Фоксфорд", участници от която изпяха акапелно песента "Кон". Златният медал за "Вълшебен танц на "Камчия" естествено отиде при 25-те момичета от група "Тодес" на "Мосгортур".
На сцената видяхме изпълнения на пиано и на китара. Публиката дълго аплодира дайчовото хоро и гайдата на Борислав Лазаров, който по-късно бе определен от журито за победител в номинацията "Вълшебен музикант на "Камчия". Впечатляващи бяха хип-хоп танците, акробатическите и гимнастическите изпълнения, българските народни хора, ирландските танци и руския казачок. В номинацията "Вълшебен танц на "Камчия" бяха дадени две първи места - на Дария Штейн от германския център "Исток" за нейната "Спортна полка" и на Алиса Камардина за танца "Небето над Лондон". "Чародей на Камчия" стана Анита Пхакадзе с изпълнението на стихотворение и инструментален съпровод на китара.
Участниците в лагерните смени в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" показаха, че за детските таланти няма измерения и граници. 33 прекрасни изпълнения бяха показани през повече от 600 гости на "Камчия" в конкурсната програма на фестивала за детско творчество "Звездите на Камчия", 15 бяха номерата в извънсъстезателната програма.
Юбилейният концерт на "Звездите на Камчия" се проведе по време на едноименната детска творческа смяна, която обединява таланта на малки и големи. Детското движение е базирано на философията, че всяко дете носи в себе си уникални творчески заложби, които трябва да бъдат открити и развивани. 
За своите първи 10 години Фестивалът има над 120 издания. Повече от 9000 участници от над 70 страни са показали талантите си пред 100-хилядна публика. Изключителна оценка за международното, културното и хуманитарното значение на фестивала е фактът, че вече трета поредна година Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО предоставя патронаж на събитието. Създател и вдъхновител на детското движение "Звездите на "Камчия" е председателят на Фондация "Устойчиво развитие за България" Станка Шопова, а учредители са Фондация "Устойчиво развитие за България", СОК "Камчия" ЕАД, съюзи и организации от София, Варна и Аврен.


(Снимки СОК "Камчия")




 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ