18 Април 2024четвъртък08:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Как се купува протест

Властта укроти животновъдите с 15 лв., укротителят от Банкя ще спи спокойно

/ брой: 139

visibility 1409

Велизар Енчев

Бунтовно начало и позорен край! Това е най-краткото, но и най-тъжно определение на протеста на животновъдите пред Министерския съвет. Говоря като участник и очевидец от първия до последния час на протеста. Видях с очите си как властта купи водачите на протеста с четирима уволнени чиновника и с... 15 лева добавка върху вече дадени компенсации от 25 лева за евтанизирана овца и коза.
Какъв позор! Вместо протестът да излее народния гняв заради безмилостно унищожените стада заради зверското изтребление на здрави животни в Странджа, той се изроди в срамен пазарлък за 15 лева. Вместо да се иска докрай оставката на земеделския министър Порожанов, водачът на протеста излезе сияещ от радост от Министерския съвет, рамо до рамо с екзекутора Порожанов, и триумфално обяви, че всичките им искания са изпълнени.
И нито дума за тоталната сеч в Странджа. Нито дума за умъртвения поминък и съсипаните съдби на хората в този обезлюден край, готов за заселване от мигрантите на Каракачанов, както доскоро предлагаше днес пенещият се срещу фалшивите новини вицепремиер.
След като водачът Караколев сви знамената, животновъдите кротко го последваха, както овце следват овчаря. И на площада останахме стотина души срещу 200 полицаи и жандармеристи...
Толкова им беше барутът, с толкова се примириха крещящите срещу властта - с 15 лева и с четири уволнени пионки на Порожанов, които само ще сменят бюрата си в земеделското министерство.
Ето така се опитомява протест по нашите географски ширини: Купуваш водача и стадото се укротява. Уви, и тази нощ укротителят от Банкя ще спи спокойно.
С такива продажни протестъри и с такъв послушен народ що да не векува на "Дондуков" 1?

                           Фейсбук

 

България трябва да се откаже от плоския данък

автор:Дума

visibility 320

/ брой: 73

Правителството взе 200 млн. лв. вътрешен заем

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 73

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 73

БАКБ купува Токуда банк

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 73

Киев провокира риск от ядрена катастрофа

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 73

Израел търси умен отговор срещу Иран

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 73

Китайската икономика надмина очакванията

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 73

Започна наказателно дело срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 73

Мътилката

автор:Александър Симов

visibility 290

/ брой: 73

За гарантиран достъп до услуги и дом за всеки

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 73

Правим голямо ляво патриотично обединение

visibility 317

/ брой: 73

Обида за дипломацията

visibility 256

/ брой: 73

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ