Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Коментари

Испански "Левски"

Владимир Николов

20. Юли 2018 , брой: 139   423   0Футболният "Левски" повтори решението на Кралската испанска федерация, която уволни селекционера Хулен Лопетеги 2 дни преди началото на 21-вото Световно първенство в Русия. Баскът бе изгонен, защото бе приел да поеме "Реал" (Мадрид) веднага след Мондиала, въпреки договора му да води Испания до 2020 г. На "Герена" само 3 дни преди старта на шампионата, уволниха италианския треньор Делио Роси, който имаше договор до следващото лято. Италианецът бе натирен да събере багажа и помощниците си, след като "синият" отбор постигна най-големия си европейски провал в историята, като отпадна още в I предварителен кръг на Лига Европа от скромния носител на Купата на Лихтенщайн "Вадуц".
Дотук с приликите между "Левски" и испанския национален отбор.
"Сините" се провалиха за пореден път заради ниски спортни и морални качества на играчите, но и заради прехваления италиански треньор Делио Роси. Той бе доведен на "Герена" от собственика Спас Русев с огромен кредит на доверие, но с нищо не го оправда. Всички са на мнение, че всеки друг на поста му отдавна щеше да бъде натирен заради многобройните и крайно неубедителни изяви. "Заслугата" за уволнението е най-вече на привържениците на отбора, които след отпадането на любимия им тим потрошиха стадиона с викове за оставка и намерения да линчуват треньора.
Който и да е новият треньор, сезонът ще е загубен за "сините". Най-добре клубът да обяви нулева година и най-сетне да започне налагането на перспективни млади българи от школата. Защото се видя за сетен път, че "сините" не могат да направят шампионска селекция с треторазрядни чужденци, които нямат и волеви качества в контрастиращо противоречие с предишните поколения в отбора, носещ името на Апостола.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"