Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Септември 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

България

Скандалите между патриотите ескалират

Ростислава Иванова

20. Юли 2018 , брой: 139   346   0Скандалите в "Обединени патриоти" продължиха и вчера, след като в сряда вицепремиерът Валери Симеонов заплаши, че НФСБ ще напусне управлението заради лобистки законопроект в полза на братя Домусчиеви. Поправките бяха внесени от коалиционните му партньори "Атака" и ВМРО и спешно бяха приети от НС в сряда. В телевизионно интервю вчера вицепремиерът не отговори дали ще изпълни заканата да напусне правителството. Затова пък от коментарите на лидера на "Атака" Волен Сидеров и на ВМРО Красимир Каракачанов се разбра, че това едва ли ще се случи.
Каракачанов разказа пред журналисти, че след заседанието на кабинета със Симеонов били "на кафе" при премиера Бойко Борисов, за да обсъдят няколко теми, включително и спорните законови промени. "Как ще напуска! Няма да напуска. Аз поне така чух вчера", заяви лидерът на ВМРО.
И Каракачанов, и Сидеров обаче избягнаха да отговорят на въпрос на ДУМА защо подкрепят закон, позволяващ на приватизаторите на "Български морски флот" братя Домусчиеви да избегнат решението на ВКС, според което трябва да заплатят глоба от 58 млн. лв. заради нарушаване на приватизационния договор. Според тях нямало нищо лобистко в поправките, които намаляват от 10 на 5 г. срока за поетите от купувача ангажименти. Сидеров дори обяви награда от 5000 лв. за всеки, който докаже лобизъм за Домусчиеви. Той обвини Симеонов, че разрушавал тройната коалиция, която атакистът бил създал. Вицепремиерът работел в полза на ДПС и БСП. Депутатът от НФСБ Валентин Касабов на свой ред обвини "Атака" и ВМРО и ГЕРБ, че продават държавата на олигарси.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"