19 Април 2024петък12:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Парламентът задължи кабинета да не приема обратно мигранти

Управляващи и опозиция се обединиха около предложението на БСП

автор:Дума

visibility 797

Депутатите приеха единодушно със 177 гласа "за" решение, което задължава кабинета да не подписва двустранни споразумение за обратно приемане на мигранти. Предложението бе направено от групата на БСП. Премиерът Бойко Борисов посъветва своите депутати да подкрепят левицата, за да има консенсус./Снимка Канал 3/
Народните представители задължиха правителството да внесе в Народното събрание позиция за общо решение на ЕС по въпросите на миграцията. До 30 септември кабинетът трябва да представи предложение на България за реформа в Дъблинския регламент за мигрантите, се казва още в решението, изготвено от левицата и прието от парламента.
Лидерът на БСП Корнелия Нинова представи решението и благодари за проявения разум. Благодаря, че подкрепихте предложенията ни и с разумни аргументи ги засилихме и допълнихме, обърна се тя към мнозинството.
Припомняме, че първоначално имаше две проекторешения - на ГЕРБ и на БСП. След призива на Корнелия Нинова депутатите да действат държавнически се намеси и премиерът Борисов. Той първо обясни, че по никакъв начин няма да се съгласи страната ни да приема обратно мигранти и след това призова групата на ГЕРБ да обсъди предложението на левицата и да се намери общ вариант. Депутатите излязоха в почивка, проектите бяха обсъдени, а след това единодушно бе прието предложението на БСП.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 156

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 173

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 153

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ