24 Април 2024сряда00:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Усещане за разпад

/ брой: 140

автор:Валентин Георгиев

visibility 1690

От няколко дни насам сме свидетели на силно бълбукане из върховете на държавата, което взе да избива по всички фронтове и да създава усещане за разпад. Цяла България е настръхнала срещу неадекватното поведение на институциите с клането на животните в Странджа. Хората вече не вярват на нищо и на никого, самоорганизират се за отпор и самозащита, а полицейщината и противоречивите обяснения още повече засилват напрежението. Вместо да се опита да укроти обстановката обаче, ГЕРБ активира на пожар "тараните" си в лицето на Тома Биков, Антон Тодоров и Гърневски, които заговориха за "пълзящ преврат" и конспиративни сценарии за сваляне на властта. В основата на атаката стоели БСП, президентът и "банкерът-беглец" Цветан Василев, които освен всичко останало, зарибявали обществото и с фалшиви новини, за да рушат прекрасния имидж на правителството. Странно как тези фалшиви паркетни човечета не се сетиха да включат в пъстрия кюп на заговорници и Путин, вечния заподозрян...
Смехотворната теза, според която Нинова, видите ли, организирала, координирала и напътствала протестиращите в Шарково, едва ли има нужда от обяснение.
Сякаш Нинова запали фитила на недоволството и изкара хората да правят живи вериги, а доброволци от цяла България да тръгнат да спасяват баба Дора и стадото й.
Но не само чумата в Странджа, доколкото я има, буни днес общественото недоволство. Чумата в София се оказа още по-зловеща, след като властта най-нагло прокара лобистки текстове в приватизацията, с които се опитва да спести на олигарсите Домусчиеви едни 58 млн. неустойка заради неспазване на договорите за БМФ. Освободени от сериозни глоби ще са и собствениците на частните компании "Булгартабак" и "Ню имидж". Скандалът отекна звънко по върховете, дори вицето Симеонов заплаши с напускане на коалицията.
В самата група на патриотите положението е толкова нетърпимо, че лидерите им като нищо биха се избили, ако ги затворят в една стая. Да обвиниш публично партньора си в болшевизъм, както направи Сидеров, да тръгнеш да ревизираш проверките му по курортите, защото му нямаш доверие, а накрая да поискаш изтегляне и на целия му закон - това вече е предвестник за наближаващ край. Коалиционната агония и вътре в "Обединени патриоти", и между тях и ГЕРБ може да продължи като бавното вливане на отрова, само че рано или късно тя ще подейства. Защото е видно, че властта вече не е в състояние да се мобилизира за нещо полезно, освен насила да прокара някой и друг зверски лобизъм, с което да се отчете пред кукловодите си. Поне намери начин да напусне по терлици друг един фронт на обречена битка - не успя да спаси своята Гинка.
Мирише ли ви на избори? Този въпрос вече се чува все по-често, дори в казионни предавания по телевизиите на властта, където дежурните социолози и наблюдатели започнаха залозите. Не помагат за разсейване на задаващата се финална драма нито прогнозите на зам.-шефа на ГЕРБ в НС Красимир Велчев за възможни промени в кабинета, нито палиативни пиар акции на Борисов като последната, наречена "Пречупване", с която смешно се опитва да отвлича внимание.
Забележете, че цялото това повсеместно свличане на властта става три седмици след ония "цветя и рози", с които бе изпратено и отчетено европредседателството. А прословутата "стабилност" отвори пътя на един стабилен разпад, при който властта се търкаля по улиците. Има ли кой да я поеме?  

 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ