26 Април 2024петък06:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Нов бонбон за ДПС

/ брой: 143

автор:Валентин Георгиев

visibility 2055

Властта се разпада - това вече е видно и за най-непредубедените. "Превратът" за сваляне на правителството обаче пълзи не от "Позитано", Кремъл или от протестите в страната, а в редиците на самите управляващи. Войната в лагера на патриотите стана явна след искането на Сидеров за смяна на Валери Симеонов, което на практика означава и край на парламентарното мнозинство. Поне в този му състав. Вчера лидерът на "Атака" директно обвини вицето от НФСБ, че клати кабинета заедно с хора от кръга "Капитал". От НФСБ не останаха длъжни и отвърнаха на удара, като обявиха, че вече не гледат на Сидеров като на шеф на парламентарната група "Обединени патриоти". Самият Сидеров тактично избягвал да я събира от доста време, защото не смеел и бил наясно, че е загубил всякаква тежест и авторитет, твърдят негови колеги.
Отдавна купени с обществени поръчки и постове, загубили връзка с реалността, на повърхността и този път изплува ревнивото им лидерско съперничество за повече пари и влияние. Скандалът със спасяването на "редник Киро" (Домусчиев) бе хитро замислен с промени в закона, а като вносители бяха поставени хора на "Патриотите". Ветото на Радев и общественото възмущение обаче поставиха ГЕРБ в нелепата ситуация да се отрекат от собствените си гласове и да обявят подкрепа за президентското решение.
Отдавна не бяхме виждали Цветанов и Борисов в такъв унизителен режим на водевилни обяснения как никога не били лобирали за олигарсите. Кой, по какъв начин е искал да осребри своята подкрепа вече няма значение - маските паднаха пред цяла България.    
Още незатихнал този скандал, Симеонов и Сидеров насложиха нов, този път със закона за шума, като отново показаха, че "стабилността" на властта и държавата са само в нечии болни фантазии. В тази ситуация Борисов очевидно е разбрал, че е безсмислено да продължава с опитите си да спасява неспасяемото и да играе ролята на помирител. Задача номер едно сега е как да спаси властта си на всяка цена. И както винаги в такива напечени моменти на помощ идва не кой да е, а съюзникът в сянка ДПС. Разбираме, че ни в клин, ни в ръкав, премиерът вчера е свикал цял коалиционен съвет, посветен на... промяната на здравноосигурителния модел и въвеждането на частни здравни каси. Темата е сред любимите "приоритети" и апетитни хапки на партията на Доган, повдигана многократно през годините. Днес обаче удари и нейният час.
Това е поредният жест на Борисов към ДПС в рамките на две седмици. Нека припомним, че в пълно нарушение на Закона за бюджета на 11 юли т.г. правителството отпусна 500 млн. лв. на Държавната консолидационна компания (ДКК) като решението е занапред тя да извършва ремонтите на язовири - държавна и общинска собственост. А съвсем, ама съвсем "случайно" месец преди това Доган и Румен Гайтански Вълка създадоха своя фирма с бизнес във водния сектор. Човек трябва да е пълен профан, за да не направи връзката между тези две събития. Възможно е да станем свидетели и на други "бонбончета" - за партията на Марешки. Сделки, подаръци, крадене като за последно - влизаме в етапа, в който държавата е на автопилот. А саморазпадът на властта дебне отвсякъде. Следва поединично самоспасяване... 
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ