20 Април 2024събота14:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Обезпокоени пациенти пишат на управителя на касата

/ брой: 144

автор:Аида Паникян

visibility 28

"Постоянен експертен съвет (ПЕС) затруднява достъпа на пациенти до лечение и е единствено административна мярка без реална полза за хората. Неприемливо е достъпът на пациентите да се ограничава с една комисия в София, на която ще чакат на опашка болни от цялата страна". Това пишат в писмо до управителя на НЗОК д-р Дечо Дечев от Асоциацията на пациентите с ревматоиден артрит, Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България и Българското сдружение на болните от болестта на Бехтерев. ДУМА припомня, че с въвеждането на ПЕС пациенти с ревматоидни и други заболявания от цялата страна ще пътуват до София, когато започват лечение или сменят едно скъпо лекарство (1500-2000 лв.) с друго. Това би засегнало около 7 хил. души с ревматоидни заболявания. През ПЕС трябва да минат и около 4 хил. души с множествена склероза. Идеята е лекари от страната да не изписват скъпа терапия.
Няма как 1980 новодиагностицирани на година да получат ранен достъп до лечение в рамките на 6 месеца - за да бъде това възможно, ПЕС трябва да преглежда по 25 души на ден, всеки работен ден в годината, пишат пациентите с ревматоидни заболявания. Те са категорични, че въвеждането на ПЕС ще забави значително лечението на тежки заболявания, за които има скъпо лечение. Организациите предлагат контролът да се осъществява в експертните лекарски комисии по места, с назначен от РЗОК представител, както и професорите от сегашния ПЕС да посещават комисиите по места при необходимост.
Трите организации изразяват готовност за среща с управителя на НЗОК, на която да представят подробно аргументите си срещу ПЕС.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ