Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Спорт

Пращаме 12 атлети на Евро 2018

Владимир Николов

31. Юли 2018 , брой: 146   128   0България ще бъде представена от 12 състезатели на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин, което е през другата седмица (6-12 август). Шампионатът ще се проведе успоредно с първенството на континента по плувни спортове в Глазгоу (3-9 август) и така ще бъде оформен първият Европейски спортен фестивал.
При жените в Берлин ще ни представят общо 7 атлетки, между които са и вицешампионките на континента от Амстердам 2016 Ивет Лалова-Колио (200 м) и Мирела Демирева (скок на височина). В тройния скок при жените ще имаме две представителки - Габриела Петрова и световната шампионка за девойки под 20 години Александра Начева. В състава е и европейската сребърна медалистка в зала от Белград 2017 в тласкането на гюле Радослава Мавродиева. Милена Миткова няма покрит норматив в скока на дължина, но получи специална покана от IAAF като победителка от сериите "Класик".
При мъжете в спринта на 100 метра в Берлин ще бягат шампионът на страната Денис Димитров и Петър Пеев. В отбора са още Момчил Караилиев (троен скок), Митко Ценов (3000 м с препятствия) и националният рекордьор на гюле Георги Иванов. Георги Цонов, който имаше покрит норматив за участие в тройния скок, няма да пътува за Берлин заради контузия.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"