Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Септември 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Симптоматично

Ина Михайлова

1. Август 2018 , брой: 147   2194   0Докато атовете се ритат на сцената за продажната концесия на Летище "София", брокерите на властта нагласят свои протежета на апетитни местенца. Не е нужно да са по върха, достатъчно е да са добре платени. А на летището - дал Господ подобни благинки. И е добре да се разпределят преди аеропортът да бъде харизан за жълти стотинки.
Класически пример. Измислят длъжност за конкретния Човек, изхвърлят досегашния прост служител и новият Кандидат е без конкуренция. То в държавата правят закони за Свои, ние сме тръгнали да обясняваме как е на летището!
Само преди месец в ДУМА разкрихме политически чистки в МОСВ. Там пък патриотите разчистват терена за свои хора и ги назначават на местенца, където ще се разпределят пари или е останало нещо за приватизиране. От ведомството на Нено Димов тогава не гъкнаха дори. Сега хората на Ивайло Московски също се ослушват. Ще замажат ситуацията. Трябва им време.
Властимащите, които през ден ни убеждават в стабилността на брака си по сметка, уреждат своите и горе, и долу. А това е симптом, че или се канят пак да бягат от властта, или се стягат за избори и пазаруват гласоподаватели. Местата и партиите са различни, подходът - един и същ. Но добре познат.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"