04 Май 2024събота21:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

100 творби, избрани от принца на Уелс

/ брой: 153

автор:Дума

visibility 106

Това лято посетителите на държавните зали в Бъкингамския дворец ще видят специален подбор от над 100 произведения на изкуството, избрани лично от принца на Уелс - Чарлз, за да отбележат 70-годишнината на Негово кралско величие. "Принц и патрон" в Бъкингамския дворец представлява богата изложба от картини, произведения на декоративните изкуства, рисунки, мебели и текстил от Кралската колекция и творби на художници от три благотворителни организации, подкрепени от принц Чарлз - Кралското училище за рисуване, фондация "Принцът и традиционните изкуства" и "Тюркоазената планина". Както се казва в официалното съобщение, "Принцът на Уелс се радва на жива страст към изкуството и като председател на Кралската колекция и патрон на няколко художествени благотворителни организации насърчава създаването и разбирането на изкуството по целия свят."
В съобщение, записано за посетителите на Бъкингамския дворец, той казва: "Тези благотворителни организации постигнаха повече, отколкото можех да се надявам, често по начин, който никога не бих очаквал. Радвам се, че сега имат възможност да покажат работата си в Бъкингамския дворец и заедно с някои от любимите ми произведения от Кралската колекция."
Интересът на принца към изкуството се развива, докато расте, заобиколен от Кралската колекция. От произведенията, събрани от предците на Чарлз, подборът на принца включва портретни рисунки от XVI век от Ханс Холбейн-младши, които принадлежат на Хенри VIII, картината на Жорж де ла Тур, Свети Джером, 1621-1623 г., придобита от Чарлз II; и глава на тигър в златен и скален кристал (1785-1793) от трона на Типу Султан, владетел на Мисор в Индия, подарена на Уилям IV.
Две маслени скици на "Принцът и дукесата на Корнуол" от Ейлийн Хоган от личната колекция на Негово Височество се показват публично за първи път. Поръчани от Чарлз съответно през 2016 и 2017 г., и двете изобразяват своите модели, седнали на бюра в Биркхол, тяхната частна резиденция в Шотландия, информира АrtPrice.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 1339

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 1312

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 1183

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 1359

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1562

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1309

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1301

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1513

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1324

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1449

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ