23 Април 2024вторник10:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ръст на демагогията

/ брой: 153

автор:Валентин Георгиев

visibility 1471

Не отива на икономист като Владимир Каролев, който е с огромни претенции за един от "експертите" на прехода, да пада чак до нивото на Бойко Борисов. Преди няколко дни нашият нарцистичен премиер изръси замечтано как при сегашния ръст на икономиката до края на настоящия му мандат доходите щели да се вдигнат с 50%. И тъй като придворните медии правят от всяка негова глупост новина, ето и "експерти" да я коментират и доразвият. Според Каролев това все пак нямало как да стане, но за последните 4 г. скокът им вече бил над 50%, което било голям успех. С колко е поскъпнал животът за това време обаче удобно пропуска да каже. Не го и питат, естествено. А това, разбира се, бе най-логичният въпрос, с който хората по форуми и мрежи изразиха възмущението си от плитката му демагогия.
Ако Каролев е получил професионална амнезия, след като стана чиновник към икономическото министерство, не е зле да му припомним, че ръстът, за който говори, отдавна е изяден от по-високите цени на парното, тока, водата, здравните услуги, осигуровките и на каквото още се сети. Защото темповете, с които те скачат, с нищо не могат да компенсират мижавото вдигане на заплати и пенсии. Или може би Каролев има предвид доходите на ония 170 000 предприемачи и собственици на дребни фирми, където няма нито един нает, а това са половината работещи фирми у нас? Нека го каже публично и да видим дали няма същите да го обесят на първия стълб.
За по-голяма тежест на "експертизата" експертът се оплаква от липсата на инвестиции. И пак удобно пропуска, че и той бе сред ония, които години наред пропагандираха провалената с гръм и трясък идея за евтината работна ръка и плоския данък. Заради тях днес всички се разбягаха. Пък Бойко виждал в това "ръст на икономиката". Нищо, че икономика отдавна няма. Не останаха и такава, дето рупат доматите с колците, но за демагогията почивен ден няма.

Токът за бита остава регулиран поне още година

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 76

Поръчката за бързите влакове до морето "дерайлира"

автор:Дума

visibility 353

/ брой: 76

ДАИ е с нов автопарк за над 6,3 млн. лв.

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 76

Фискалният резерв се оказа 10,9 милиарда лева

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 76

Канарските острови на бунт срещу туристите

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 76

2400 евро за раждане на дете в Гърция

автор:Дума

visibility 398

/ брой: 76

Задържан за бомбена заплаха в Дания

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 76

Накратко

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 76

Пълзяща цензура

автор:Нора Стоичкова

visibility 359

/ брой: 76

Ех, бедни Главчев...

visibility 419

/ брой: 76

Тръмп не е изход

visibility 313

/ брой: 76

Договорът с "Боташ" е един от най-корупционните

автор:Дума

visibility 363

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ