Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Септември 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Живот

Планински колоездачи ще превземат Витоша

За състезанието на 11-12 август са се записали над 80 човека от цяла България, както и няколко участника от Франция, Турция и Гърция

Дума

10. Август 2018 , брой: 154   276   0
Снимка


Някои от най-добрите планински колоездачи в България и региона ще влязат в оспорвана надпревара по стръмните и каменисти пътеки на Витоша. Едно от най-трудните и интересни събития в "домашната" планина на софиянци се завръща за четвърта поредна година.
"Home Mountain Enduro" ще стане факт на 11-12 август. Съботният ден е отреден за тренировка и запознаване с трасетата, а в неделя ще бъдат финалите. Организаторите подготвят 4 специални отсечки с обща дължина от близо 20 км, по които ще бъде засичано постижението на всеки индивидуално, а победители в отделните категории ще бъдат тези с най-добро общо време.
Състезателните етапи ще обиколят почти цяла Витоша, като ще минат през Драгалевци, Голи връх, Бояна, Бистрица и Платото, а колоездачите ще бъдат изправени пред разнообразен терен и различни препятствия като стръмни скоростни отсечки, корени и камъни.
Друго условие, което допълнително ще затрудни участниците в състезанието, е това, че всеки ще трябва да се придвижва на самоход от финала към старта на различните етапи. Това прави ендуро дисциплината една от най-трудните, защото изисква много комплексни умения.
До момента за участие са се записали над 80 човека от цяла България, както и няколко колоездачи от Франция, Турция и Гърция. Предварителната онлайн регистрация все още е активна и всеки, който иска да изпробва уменията си, може да кандидатства на www.conceptcreative.org/hme.
Желаещите да наблюдават атрактивната надпревара имат възможност да го направят свободно покрай трасетата. Организаторите молят всички туристи, които ще прекарат неделния ден на Витоша, да проявят разбиране и да се съобразят със състезанието и колоездачите. Всеки е добре дошъл и във финалната зона на сцената в Бояна, където към 15 ч. ще може да приветства участниците и да се възползва от допълнителните активности на място.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"