Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

16 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Култура

Портрет на Кристо рисуват в "Необичайните заподозрени"

Дума

10. Август 2018 , брой: 154   337   0
Снимка


Първото издание на специалната поредица "Необичайните заподозрени" ще бъде посветено на световноизвестния художник от български произход Христо Явашев-Кристо. За срещата си с талантливия авангардист и творбите му в ефира на Bulgaria On Air днес, 10 август, от 22 ч. ще говори режисьорът Стоян Радев. Зрителите ще видят и интервю с Кристо от 2011 г., което никога досега не е било излъчвано. Защо - ще стане ясно в предаването.
Христо Явашев-Кристо отново е в центъра на вниманието заради проекта си "Мастаба" в езерото на Хайд парк в Лондон. Авторът доби световна слава с опаковането на Райхстага, с инсталация "Вратите" в Сентрал парк, с "Плаващите кейове" в италианската област Ломбардия и с още много други грандиозни и артистични начинания.
"Необичайните заподозрени" е авторско предаване на емблематичния медиен експерт Георги Лозанов, в което запазено място имат изявени личности, чийто глас не се чува често в телевизионния ефир, но винаги оставя следа и силен отзвук. През август водещият ще срещне зрителите с актьорите Владимир Пенев, Теодора Духовникова, Христо Гърбов и поета Ани Илков.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"