Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Септември 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Спорт

Демирева на финал след само 2 опита

Ще скачам за първото място, закани се олимпийската вицешампионка

Дума

10. Август 2018 , брой: 154   274   0Олимпийската и европейска вицешампионка Мирела Демирева с лекота стигна финала на скок височина на 24-ото европейско първенство в Берлин. Тя използва само два опита в състезанието и след като пропусна началните височини от 176 и 181 см, се справи от раз със 186 и 190 см. На атлетките не им се наложи да скачат на квалификационната норма от 192 см, след като 11 от тях се справиха със 190 см, а 3 други нямаха фаулове до тази кота и бяха допуснати да продължат към надпреварата. Финалите са довечера от 20.22 ч. Без грешка беше и лидерката в световната ранглита Мария Ласицкене (Рус), която обаче се състезава под неутрален флаг, както и всичките й сънародници. Изненадващо втората в европейската ранглиста за сезона Елена Валортигара (Ит), която има 202 см, отпадна от финала.
"Основната задача беше да усетя пистата. Всяко състезание е различно. Надявам се на финала да се адаптирам спрямо условията. Правя си разбега, засилвам се и скачам колкото мога. Нищо не ми пречи. Ще скачам за първо място и ще дам всичко от себе си", каза Демирева след квалификацията. През това лято тя за първи път преодоля 200 см и постигна първа победа на турнир от Диамантената лига.
“Лесно се получи, но не бих казала, че беше толкова лесно. Бях притеснена, скоковете не бяха кой знае колко хубави, но това нямаше значение. Целта беше да се класирам за финала, така че забравям за състезанието. Щастлива съм, че запазих сили за петък. Една от основните цели беше да усетя пистата, да видя къде е, как стоят нещата. Смятам, че ще се адаптирам в зависимост от времето в петък. Меря си разбега, засилвам се и скачам. Не мога да си позволя да кажа, че нещо ми пречи, защото искам да съм тук, искам да скачам на финал и за медал, така че каквито и да са условията, няма значение. Нямам стратегии за финала, ще усетя състезанието на момента, но няма да действам по-различно от другите стартове през сезона. Това съм аз, скачам и така съм най-успешна. От уважение към близките и към екипа ми ще скачам за първото място тук. Познавам се, знам си потенциала, знам, че мога да стана първа и ще дам всичко от себе си. Не мисля, че някой има по-големи очаквания от мен самата, така че смятам, че мога да се справя с всичко”, каза още Демирева.


Снимки БГНЕС
Олимпийската и европейска вицешампионка Мирела Демирева се класира на финала на европейското в Берлин след само 2 направени опита

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"