28 Март 2024четвъртък10:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Демирева на финал след само 2 опита

Ще скачам за първото място, закани се олимпийската вицешампионка

/ брой: 154

автор:Дума

visibility 31

Олимпийската и европейска вицешампионка Мирела Демирева с лекота стигна финала на скок височина на 24-ото европейско първенство в Берлин. Тя използва само два опита в състезанието и след като пропусна началните височини от 176 и 181 см, се справи от раз със 186 и 190 см. На атлетките не им се наложи да скачат на квалификационната норма от 192 см, след като 11 от тях се справиха със 190 см, а 3 други нямаха фаулове до тази кота и бяха допуснати да продължат към надпреварата. Финалите са довечера от 20.22 ч. Без грешка беше и лидерката в световната ранглита Мария Ласицкене (Рус), която обаче се състезава под неутрален флаг, както и всичките й сънародници. Изненадващо втората в европейската ранглиста за сезона Елена Валортигара (Ит), която има 202 см, отпадна от финала.
"Основната задача беше да усетя пистата. Всяко състезание е различно. Надявам се на финала да се адаптирам спрямо условията. Правя си разбега, засилвам се и скачам колкото мога. Нищо не ми пречи. Ще скачам за първо място и ще дам всичко от себе си", каза Демирева след квалификацията. През това лято тя за първи път преодоля 200 см и постигна първа победа на турнир от Диамантената лига.
“Лесно се получи, но не бих казала, че беше толкова лесно. Бях притеснена, скоковете не бяха кой знае колко хубави, но това нямаше значение. Целта беше да се класирам за финала, така че забравям за състезанието. Щастлива съм, че запазих сили за петък. Една от основните цели беше да усетя пистата, да видя къде е, как стоят нещата. Смятам, че ще се адаптирам в зависимост от времето в петък. Меря си разбега, засилвам се и скачам. Не мога да си позволя да кажа, че нещо ми пречи, защото искам да съм тук, искам да скачам на финал и за медал, така че каквито и да са условията, няма значение. Нямам стратегии за финала, ще усетя състезанието на момента, но няма да действам по-различно от другите стартове през сезона. Това съм аз, скачам и така съм най-успешна. От уважение към близките и към екипа ми ще скачам за първото място тук. Познавам се, знам си потенциала, знам, че мога да стана първа и ще дам всичко от себе си. Не мисля, че някой има по-големи очаквания от мен самата, така че смятам, че мога да се справя с всичко”, каза още Демирева.


Снимки БГНЕС
Олимпийската и европейска вицешампионка Мирела Демирева се класира на финала на европейското в Берлин след само 2 направени опита

 

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 58

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 58

Накратко

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 459

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 510

/ брой: 58

Особена порода

visibility 447

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 614

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ