Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Септември 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Свят

Вучич: Подкрепям раздялата с албанците

Дума

10. Август 2018 , брой: 154   405   0"Подкрепям и това е моята политика, раздялата с албанците. Да имаме територия, към която не е известно кой как се отнася и към какво принадлежи, винаги е източник на потенциален конфликт", каза сръбският президент Александър Вучич пред репортери в град Шид.
Той добави, че не може да говори за това какво преговаря с косовските албанци, тъй като ще разкрие картите на Сърбия в преговорите.
Вучич също така обясни, че споразумението между Белград и Прищина ще бъде всеобхватен пакет, а не опростен, както някой си представя.
Сръбският президент съобщи още, че през месец септември ще посети Косово, където ще има среща с косовските сърби.
С тях Вучич ще говори за бъдещето на Косово. "Няма да вземем нито едно решение без Вас. Аз лично ще посетя Косово през месец септември, защото искам да говоря с всеки един от Вас, да ви съобщя какво ново ще има в преговорите за бъдещето на Косово. Искам заедно да изготвим план, заедно да построим бъдещия съвместен живот", каза Вучич в телефонна връзка със сърбите от Косовска Митровица.
В същото време стана ясно, че сръбският президент ще отиде в Москва за консултации по косовския въпрос с руския президент Владимир Путин. Срещата ще се състои на 15 септември веднага след приключването на новия кръг от преговори в Брюксел с косовските албанци. Вучич ще има срещи и с американския президент Доналд Тръмп, и с китайския президент Си Дзинпин.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"