Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Септември 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Свят

Иран към Северна Корея: Не вярвайте на Америка

Дума

10. Август 2018 , брой: 154   374   0Президентът на Иран Хасан Рохани предупреди Северна Корея да не се доверява на САЩ, съобщи иранската държавна медия.
Външният министър на Северна Корея И Йон-хо се срещна с Рохани в Техеран. Двамата се съгласиха да продължи развитието на отношенията между КНДР и Ислямската република.
Представителят на Пхенян подчерта, че политиката на КНДР е да задълбочи отношенията си с Техеран и да се "бори с едностранните действия".
Рохани от своя страна поясни, че представянето на американската администрация през последните години убеди Иран, че не може да се доверява на САЩ, тъй като не изпълняват задълженията си.
Междувременно стана ясно, че Република Корея и КНДР ще проведат среща на високо равнище през следващата седмица, за да прегледат изпълнението на сключените споразумения и да обсъдят подготовката за нова среща между техните лидери.
Разговорите на високо ниво ще се проведат в понеделник на северната страна на селцето Панмунджом, която разделя двете Кореи, допълни министерството.
Представителите на двете държави се очаква да подготвят нова среща между лидера на КНДР Ким Чен-ун и президента на Република Корея Мун Дже-ин.
Мун и Ким проведоха историческа среща през април. Те обсъдиха ядрената и ракетна програма на Северна Корея и бъдещото подобряване на отношенията между двете страни. Двамата лидери също така се съгласиха да сключат мирен договор за официално прекратяване на Корейската война до края на годината.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"