25 Април 2024четвъртък16:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Добросъседство

/ брой: 154

автор:Георги Христов

visibility 2014

Договорът за добросъседство, подписан преди година от България и Македония, издържа около година. Тази седмица Зоран Заев, като добър съсед, не се посвени да каже пред тамошните медии, че Илинденско-Преображенското въстание от 1903 г. било македонско, но великодушно ни позволи и ние да го празнуваме, щом искаме. Нищо ново под слънцето, Македония от създаването си присвоява българска история.
По стар добросъседски обичай, характерен за управлението на ГЕРБ, реакция не последва. Трябваше политици като Корнелия Нинова и Велизар Енчев да се изкажат, за да се сети властта да реагира по някакъв начин. И то как реагира - Екатерина Захариева, вместо да си свърши работата на външен министър, реши да прехвърли топката към БСП. Че Захариева е неадекватна за поста си, е доказвано емпирично много пъти във времето. Очевидно и премиерът знае това, след като вчера реши все пак лично да вземе отношение и да заяви, че щял да си спомни думите на Заев, когато стане време Македония да влезе в ЕС.
Както обаче стана ясно след всички совалки, срещи и целия калабалък около Западните Балкани през последните месеци, перспективата за влизане в ЕС се отлага за след 7-8 години. Евентуално. Също толкова евентуално ще е и "отмъщението" на Борисов. Можем направо да си кажем, че ще е имагинерно. Не само защото дотогава я камилата, я камиларя, а и защото лидерът на ГЕРБ е известен с хрисимото си поведение на международната сцена, доста различно от мачистките пози у дома.
Интересно дали сам си вярва, че ще се опълчи на "началниците"? Борисов обича да се прави на голям фактор на Балканите и в Европа, но изказването на Заев за пореден път показа, че патосът, фанфарите и пиарът просто прикриват некадърното управление на държавата и стремежа да се угажда на всички, само не и да се отстояват българските интереси.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 296

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 250

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ