Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

16 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Коментари

Стига мълчание!

Павлета Давидова

10. Август 2018 , брой: 154   984   0Във вторник, провокиран от въпрос на ДУМА, зам.-председателят на БСП Кирил Добрев открехна капака на една кутия с тайни. Обяви, че ГЕРБ се опитват да си купят депутати от БСП. Работа на медиите бе да продължат да питат. Вярно, Добрев каза "А", но не продължи с "Б" и не назова имената на нарочените за покупка. Колко напористи обаче бяхме всички ние, журналистите, в опита си да доразплетем загадката? Защо вече няколко дни никой не знае кои са тези, които са купувани, кои точно са купувачите? БСП откъде научи за този гербаджийски ход - нарочените сами ли си признаха? Или информацията е изкопчена от един, който така или иначе вече напусна ПГ "БСП за България"? Колко точно е петцифрената заплата - 10 или 99 хил. лв.? Какво значи това и какво ще последва?
Всички тези недоизяснени факти обаче са съпроводени от банално медийно мълчание. Направете си труда да разлистите страниците на вестниците в деня след новината. Колко заглавия от типа "Купуват депутати от БСП" видяхте? Колко разсъждения по темата? Новинарските емисии колко дълго се занимаваха с този скандален ход на управляващите - секунда, две, 30? За сметка на това четем и слушаме безкрайно дълго за любовници, бизнесмени, откривания на мостчета и асфалтчета...
Вярно, ощетените 2 млн. жители на малки недофинансирани общини са много по-голям проблем. Поне тази информация, изнесена от БСП, успя да стигне до медиите. Даже видимо изнерви управляващите и те бързо вдъхновиха любими кметове да ги защитават публично. Обаче не е ли проблем, че управляващите пробват да си купуват депутати? И тази тема ли ще потъне в медийната тиня, защото не е удобна за властта и нечий шеф? Или купуването на депутати е скучно - като това на кметове и избиратели? За мълчанието сме виновни всички ние - тези, които трябва да говорим, пишем и питаме. Стига мълчание, стига "неудобни" теми!

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"