05 Май 2024неделя21:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Стоянка Мутафова с юбилеен спектакъл

Актрисата ще представи "70 години на сцена" в зала 1 на НДК

/ брой: 156

автор:Дума

visibility 824

Със специален спектакъл-юбилей великата и неповторима Стоянка Мутафова ще отбележи 70 години на сцена на 2 февруари 2019 г. в зала 1 на НДК. "Г-жа Стихийно бедствие" ще бъде в светлините на прожекторите на рождения си ден точно в 19.30 ч. На сцената ще бъдат и куп приятели и колеги на актрисата, за да я уважат и поздравят. Очаква се празника да споделят едни от най-големите звезди на родния театър, чиито имена ще станат известни съвсем скоро.
Събитието се организира от продуцентска къща "Ажур Пико" и "Артишок", а билетите се продават в мрежата на Тикетпортал.бг, на касите на НДК, "Арена Армеец", книжарници Booktrading и бензиностанции ОМВ. Цената е от 20 до 70 лв. според мястото в залата, информира Радост Пенева, експерт ВО.
С изключителна енергия, винаги с усмивка на лице и страхотно чувство за хумор Стоянка Мутафова продължава да е на сцена и до днес. "Кралицата на българската комедия", както я описва Ройтерс, има в актива си изключително богата палитра от роли, започнали още от 1945 г., когато играе прислужница в пиеса на Молиер. Завършва класическа филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Държавната театрална школа в София. От 1946 до 1949 г. работи в театър в Прага, а от 1949 до 1956 г. - в Народния театър. Стоянка Мутафова е сред основателите на Държавния сатиричен театър "Алеко Константинов", където работи от 1956 г.
Щом стъпи на сцената, магнетичната актриса приковава вниманието на публиката и заслужено печели любовта й - и в театъра, и на екрана. Участва в много емблематични български филми - "Специалист по всичко", "Любимец 13", "Топло", "Бялата стая", "Кит", "Езоп" и др. Уважавана и обичана, Стоянка Мутафова успява да вдъхнови поколения български артисти да тръгнат по пътя на театъра и киното. Днес, на 96 години, актрисата продължава да играе активно, да изнася представления из страната и в Сатиричния театър. През 2012 г., когато празнува 90-годишния си юбилей, тя сподели: "За мен този театър (Сатиричният) е кажи-речи всичко.
Единствената й дъщеря Мария Грубешлиева-Муки издаде в края на 2017 г. своята втора книга за Стоянка Мутафова - "Добър вечер, Столетие мое". В нея почитателите й имат възможност да разберат много тайни и любопитни истории от живота на актрисата. Едно от посланията в книгата е "Никога да не се предаваш, да бъдеш себе си, да се бориш и да достигнеш своето столетие. И когато това стане, да можеш с усмивка да му кажеш "Добър вечер" и да си щастлив от дългия път, който си извървял."

 

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 1678

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 1654

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 1494

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 1779

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1938

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1596

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1621

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1851

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1622

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1776

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ