07 Май 2024вторник11:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Заради шум затвориха "Какао Бийч" и "Хедон" на Черноморието

/ брой: 156

автор:Дума

visibility 43

След многобройни сигнали при извършена проверка на 5 август, заради неспазване на изискванията за спиране на музиката на открито след 23 часа, са затворени "Какао Бийч" и дискотека "Хедон", съобщи вицепремиерът Валери Симеонов. "И на двете места са установени мероприятия, някакви там концерти с по няколко хиляди човека, които са присъствали в откритите площи на плажа и пред "Какаов плаж" и пред "Хедон". Това не е лична вендета, а към тези две заведения е приложена крайната мярка, защото многократно са нарушавали закона, уточни Валери Симеонов, цитиран от БНР. Той е внесъл сигнал до прокуратурата срещу кмета на Созопол Панайот Рейзи за издадени разрешения за работа на незаконно построени обекти, които нямат строителни документи. Промените в Закона за защита от шума в околната среда бяха предложени от вицепремиера Валери Симеонов и одобрени от парламента. Предвижда се забрана за шум от заведенията в курортите и в жилищните квартали за времето между 23 часа и 8 часа, както и между 14 и 16 часа.
Редица нарушения на данъчното и осигурителното законодателство при два хотела по Южното Черноморие, които са собственост на един и същи човек, установиха инспекторите на "Фискален контрол". Ще бъдат наложени общо 23 акта за установяване на административни нарушения, а двата обекта ще бъдат запечатани, съобщават от Националната агенция за приходите. За неиздаване на касова бележка предстои да бъде затворен и хотел в Бургас.
Поради укриване на обороти същата мярка ще бъде наложена и на две от най-големите дискотеки в областния център. Те са били проверени на принципа на тайния клиент, като при контролните покупки инспекторите не са получили касови бележки. При един от големите аквапаркове по Южното Черноморие данъчните служители установили, че нито едно от 19-те фискални устройства на обекта не е подавало информация за оборотите си към НАП от края на юни тази година. От началото на кампанията досега са осъществени общо над 7000 проверки, като запечатаните до този момент обекти са 151.



 

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 2053

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 2008

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 1816

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 2123

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 2351

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1897

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1939

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 2199

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1996

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 2148

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ