19 Април 2024петък11:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Не е ясно къде ще се проведе "Евровизия 2019"

/ брой: 158

автор:Дума

visibility 45

Все още не е ясно в кой град ще се проведе "Евровизия 2019". Проблемите започнаха, след като премиерът Бенямин Нетаняху заяви, че домакин на песенния конкурс ще бъде Ерусалим. Заради протести бе решено музикалната надпревара да се организира в Тел Авив или на друго място.
Израелското министерство на финансите и  ръководството на обществената корпорацията за радио и телевизионно разпространение "Кан" са се договорили по въпроса за внасянето на 12 млн. евро като гаранция за провеждането на "Евровизия 2019", съобщи "Джерузалем пост", цитиран от ТАСС. Сумата бе преведена вечерта на 14 август - в последния възможен срок, поставен от Европейския съюз за радио и телевизия. Според изданието Министерството на финансите е разрешило на "Кан" да вземе кредит за внасянето на гаранцията, а правителството ще изплати сумата, в случай че корпорацията не съумее да я върне "заради непредвидени обстоятелства".
Бюджетът на "Кан" за "Евровизия 2019" бе определен на 35 млн. евро, но в него не бе включена гаранцията, която първоначално  трябваше да бъде внесена до 1 август. Срокът беше удължен с две седмици. Платената гаранция се губи, ако конкурсът не бъде организиран от спечелилата го страна. Корпорация "Кан" обясни желанието си тя да бъде поета от държавата с това, че иначе би се наложило да уволни стотици сътрудници.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 62

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 70

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 65

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ