27 Април 2024събота07:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

180 души напират за "Лъвско сърце"

Състезанието се организира за трета поредна година в Приморско

/ брой: 158

автор:Дума

visibility 625

Над 180 участници вече са регистрирани за единствения по рода си ултра крос триатлон в България, който ще стане факт на 1 септември. Домакин на "Лъвско сърце" отново е Приморско. Състезанието се провежда за трета поредна година в района на Странджа планина и предизвиква състезателите да преминат трасе с обща дистанция от 140 км за 13 часа.
"Лъвско сърце" включва традиционните за триатлон етапи, но с многократно увеличен обем: 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа и 21 км бягане в резерват Ропотамо. Желаещите имат възможност да се запишат за самостоятелно или отборно участие (щафета от трима) на уебсайта на събитието до 18 август.
Състезанието съчетава спорта на открито с мистичната култура и природа на региона, а целта му е да събуди свръхчовешкото във всеки участник - неговото "лъвско сърце". Трасето на триатлона минава през природните забележителности на четири резервата и покрай 12 тракийски светилища. Участниците стартират на плаж Перла, в морето над потъналия древен град Ранули, минават през древните светилища и резервати на Странджа, чак до живописните боруни на Маслен нос.
Предизвикателството очаква всички с достатъчно смелост, издръжливост и мотивация, които са готови да премерят сили със себе си, да усетят енергията на региона и да научат повече за богатото културно и природно наследство на Странджа планина.
Освен състезатели, организаторите на "Лъвско сърце" приемат кандидатурите и на доброволци, които да помагат по трасето.
Победители във второто издание през 2017-а станаха Емил Стойнев-младши (с време 06:47:15 часа) при мъжете и Христина Козарева (с 09:10:42 часа) при жените. В щафетата най-добре се представи отбор 3КА в състав Георги Палазов (плуване), Владислав Гюров (колоездене) и Евгени Георгиев (бягане) с общо време, абсолютно равно с това на индивидуалния победител при мъжете - 06:47:15 часа.

www.lionheart.bg

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ