25 Април 2024четвъртък14:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Лавица

30 произведения графика и екслибрис на Веселин Дамянов-Вес

/ брой: 159

автор:Дума

visibility 498

"KАК ДА СТАНЕШ СТРАХОТЕН #АВТОР" от Кристофър Едж издава "Софтпрес" в превод на Юлия Спиридонова. В книгата е събрано всичко, което трябва да знаем, за да създадем брилянтни текстове и да спечелим верни (по)читатели - от планирането на сюжета и създаването на реалистични герои и светове до добавянето на обрати и драматични конфликти. Независимо дали пишем роман, филмов сценарий, радиопиеса или сюжет за компютърна игра, тук ще открием безценни съвети и истинско вдъхновение. Книгата разкрива изпитани похвати за публикуване на дебютни творби, предлага идеи, тематични речници и граматически съвети от водещите експерти на Оксфорд и др.



"ЕДНО ЛЯТО В ИТАЛИЯ" от Пип Уилямс издава "Сиела" в превод на Надя Златкова. Пип и Шанън винаги са мечтали да напуснат работа и да създадат собствена ферма. Искат бавен, спокоен живот в хармония с природата, да отглеждат сами храната си и да прекарват време с хората, които обичат. Ето защо напускат работа, взимат децата си и отиват да търсят добрия живот в Италия. Очаква ги работа във ферми в Тоскана, Калабрия, Пиемонт, като пътьом намират време и да се насладят на Рим, Амалфи, Лука, Венеция... Едно семейство, което разгадава тайните на италианския начин на живот, а те се крият и в достойния труд, и в сладката почивка.



"КЪЩАТА НА ШПИОНИТЕ" от Даниъл Силва издава "Хермес" в превод на Елена Кодинова. Терористи от "Ислямска държава" извършват кървав атентат в сърцето на Лондон - Уест Енд. Атаката изглежда безупречно замислена и изпълненa, но има едно слабо звено: мароканецът, осигурил оръжията, с които е извършен атентатът. Следата отвежда Габриел Алон, който наскоро е оглавил израелското разузнаване, и екипа му до Южна Франция и дома на Жан-Люк Мартел и Оливия Уотсън. Красивата бивша манекенка се преструва, че не знае, че Мартел дължи огромното си състояние на наркобизнеса. Той от своя страна най-безцеремонно сключва сделки с хора, които целят унищожението на Западния свят.



"ЛАТИНОАМЕРИКАНСКИ ПРИКАЗКИ И ЛЕГЕНДИ" издава КК "Труд" в поредицата "Златни детски книги". Някои от тях са открити и преразказани от прочути латиноамерикански автори, други са с неизвестен произход, но при всички е посочена страната, от която идват. Съставителката и преводачка Елиана Митова е дългогодишна журналистка и познавачка на испанката и латиноамериканската култура. Тя е подбрала някои от най-интересните и запомнящи се приказки и легенди, които разкриват особеностите на този свят, пренасят в необятната американска земя и потапят в мистичния и вълшебен свят на магични същества, които учат на добрина. Автор на илюстрациите и на корицата е младата художничка Матея Аркова.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ