20 Април 2024събота04:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Атлетико унизи Реал

"Дюшекчиите" победиха "кралете" с 4:2 в първия официален мач след "ерата Роналдо"

/ брой: 159

автор:Дума

visibility 42

Атлетико М унизи градския си съперник Реал във финала за Суперкупата на Европа и за трети път в историята си спечели авторитетния трофей. Избраниците на Диего Симеоне победиха с 4:2 след продължения 13-кратните шампиони на Европа в първия официален мач в ерата "след Роналдо" на "Белия балет". Двубоят се игра на кокетния 10-хиляден стадион "Лилекула" ("А. Ле Кок") в естонската столица Талин.
И без наказания си аржентински треньор Диего Симеоне, "дюшекчиите" удариха "кралете" на Европа.
Централният им нападател Диего Коста (1) се пребори за висока топка с капитана на Реал Серхио Рамос, нахлу в наказателното поле и от много малък ъгъл с топовен изстрел простреля Кейлор Навас с най-бързия гол в аналите на надпреварата. Карим Бензема (27) се възползва от прецизно центриране на Гарет Бейл и матира Ян Облак с глава и изравни. След почивката играчите на Атлетико заиграха по-активно, но ветеранът Хуанфран спря с ръка топката в наказателното поле и Рамос (63) хладнокръвно отбеляза от 11-те м. Резервата Анхел Корея пък намери Коста (79) на празна врата и испанският национал изравни отново. В първото продължение Атлетико доминираше напълно и реши изхода от сблъсъка с още 2 страхотни гола. Световният шампион с Франция Рафаел Варан сбърка в наказателното поле на Реал и топката му бе открадната, последва центриране на Партей към границата на полето, Саул Нигес (99) я посрещна и от воле прониза Навас. Нов прецизен изстрел без подготовка на Коке (104) отново направи безпомощен костариканския страж и оформи крайния резултат. Така Атлетико откри сезона с първи трофей.
Мачът беше първи официален за "белия балет" след ерата "Кристиано Роналдо". Мегазвездата на световния футбол беше продаден през лятото след световното в Русия на Ювентус. Преди това спечелилият 3 поредни Шампионски лиги Зинедин Зидан напусна и сдаде треньорския пост на Хулен Лопетеги. Така Реал пропусна шанса да спечели Суперкупата на Европа за трета поредна година.
За първи път в мадридското дерби отборът от "Уанда Метрополитано" бе по-скъпият с обща цена на футболистите от 858 млн. евро, докато продажбата на Кристиано Роналдо поевтини "Кралете" до обща цена от 775,7 млн. евро. Така победителите в Лига Европа за 8-и път от 19 мача надделяха над европейските клубни шампиони в надпреварата. Иначе това беше 15-и трофей за Испания (5 за Барселона, 4 за Реал М, 3 за Атлетико, 2 за Валенсия и 1 за Севиля).
Защитникът на Атлетико Стефан Савич пък до такава степен полудя в радостта си след победата, че остана по слипове, като хвърли фланелката и гащетата си на феновете и се прибра в съблекалнята само по бельо, с медал и знамето на Черна гора в ръка



Играчите на Атлетико М се радват на Суперкупата на Европа след победата с 4:2 над градския съперник Реал в Талин
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ