09 Май 2024четвъртък00:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Търси се фотографският прочит на "Любов между редовете"

В конкурса могат да вземат участие всички, които искат да визуализират взаимното привличане между киното и литературата

/ брой: 159

автор:Дума

visibility 52

Фотографски конкурс, който търси красивия визуален прочит на слогана "Любов между редовете", организират за първи път "СинеЛибри" и Виваком. Четвъртото издание на кино-литературния фестивал ще представи над 45 забележителни филмови адаптации на едни от най-добрите литературни произведения. Във фотографския конкурс могат да вземат участие всички, които имат желание да визуализират взаимното привличане между киното и литературата.
Постоянният стремеж на организаторите е да обогатяват всяко следващо издание със съпътстващи събития, които да провокират по различен начин въображението на публиката и да я превръщат в активен участник в преживяването "СинеЛибри".
След огромния интерес по време на миналогодишното издание към тематичната изложба на младия фотограф Ивайло Петров, тази година организаторите имат за цел да провокират въображението на всички, които искат през обектива си да покажат любовта между редовете.
Участниците в конкурса трябва да представят авторска фотография, чийто сюжет е вдъхновен от киното или литературата, продължавайки играта между думи и визия. Чрез своите кадри те ще споделят с публиката личния си прочит на любим филм или книга.
Всеки желаещ може да публикува до 3 авторски кадъра в официалното фейсбук събитие "Фотографски конкурс "Любов между редовете", или да ги изпрати като лично съобщение на страницата на организаторите до 14 септември. Постъпилите снимки ще бъдат разгледани от жури в състав  Жаклин Вагенщайн, Гергана Мудова, Георги Лозанов, фотографа Ивайло Петров и кураторката на изложбата Мариета Ценова.
Десетте най-атрактивни фотографии ще бъдат разпространени дигитално, но най-вече включени в тематичната фотографска изложба "Любов между редовете", част от кино-литературния фестивал "СинеЛибри 2018", в Градската градина на София пред Народния театър "Иван Вазов" в периода 1 - 20 октомври. Един от авторите на избраните за изложбата фотографии ще спечели и атрактивния фотоапарат за инстантни снимки "Leica Sofort", придружен с плаки.
 

БДЖ вдигна цените на билетите с 20%

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 84

1 млн. българи са пътували по празниците

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 84

По-ранна жътва очакват зърнопроизводителите

автор:Дума

visibility 371

/ брой: 84

Си Дзинпин е на обиколка в три европейски държави

автор:Дума

visibility 438

/ брой: 84

Путин готов на диалог, но на равни условия

автор:Дума

visibility 442

/ брой: 84

Израелската армия нахлу в Рафах

автор:Дума

visibility 396

/ брой: 84

Накратко

автор:Дума

visibility 342

/ брой: 84

Пренавиване

автор:Валентин Георгиев

visibility 368

/ брой: 84

За наше добро

visibility 335

/ брой: 84

Натровената Европа

автор:Юри Михалков

visibility 401

/ брой: 84

БСП: Да кажем ясно и високо - алтернатива има!

автор:Дума

visibility 403

/ брой: 84

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ