20 Април 2024събота02:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Лондон подслушвал еврочиновници

Документи на ЕС, свързани с "Брекзит", се оказали съмнително бързо на Острова

/ брой: 159

автор:Дума

visibility 795

Участниците в преговорите по условията на "Брекзит" от страна на Европейския съюз, изказват опасения, че са станали жертви на подслушване от страна на британските спецслужби. За това се съобщава на сайта на лондонския ежедневник "Дейли телеграф".
По информация на изданието първа за вероятността британските служби да са послушвали европейските й колеги предупредила на 13 юли Сабина Веянд, която е ключов участник в "отбора" на главния преговарящ в Брюксел по "Брекзит", Мишел Барние. Повод за тези опасения е мълниеносното - "в течение на няколко часа" -  попадане на конфиденциални документи в ръцете на британската страна. Те съдържат крайно негативна оценка на Европейската комисия към британските намерения да запазят своето членство в общия търговски пазар на ЕС.
Те са били представени на закрито заседание пред еврочиновниците на 5 юли, но веднага след това Великобритания е настояла пред ЕС документите да не бъдат публикувани. Високопоставен служител в Брюксел е заявил пред "Телеграф", че това е станало на "най-високо ниво", без да дава повече подробности. Вероятно обаче става въпрос за срещата между Тереза Мей и Ангела Меркел, състояла се в същия ден. След нея и двете заявиха, че преговорите навлизат в решителната си фаза.
Лондон представи плановете си за преговорите на следващия ден след изтичането, 6 юли, а негативното становище щеше да е още един тежък удар за правителството на Тереза Мей, което изпитва сериозни проблеми с договарянето на условията, при които Великобритания трябва да напусне Евросъюза.
В опита си да установи как се е случило изтичането на информацията ЕС е стигнал до извода, че най-вероятно това е станало чрез подслушване. Пред "Телеграф" от британска страна са отхвърлили изцяло подозренията, но от вестника отбелязват, че преди следващата среща и двете страни са взели максимални мерки за защита от шпионаж. От ЕС имат намерение да събират мобилните телефони и всякакви други устройства на участниците, а техническият персонал от британска страна дори е донесъл със себе си собствени принтери, опасявайки се, че техниката в Брюксел може да запази копия от техните документи.
В същото време европейски официални лица стопиха надеждите на британския премиер Тереза Мей, че ще може да преговаря за "Брекзит" с други лидери на ЕС през септември, за да излезе от задънената улица около напускането на Великобритания, предаде "Гардиън".
Дипломатически представители са отхвърлили предложенията Мей да води директни разговори за "Брекзит" с останалите 27 държавни и правителствени ръководители на срещата на върха в Залцбург следващия месец.
Преговорите за "Брекзит" ще бъдат възобновени в Брюксел тази седмица, с което ще се сложи началото на нов интензивен етап, като целта е да се постигне споразумение през есента.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ