29 Март 2024петък00:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП настоява за обезщетения за засегнатите от фалита на "Олимпик"

автор:Дума

visibility 726

Искаме обезпечителният фонд при несъстоятелност на застрахователи да плати на засегнатите от фалита на кипърското дружество. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите й на извънредното заседание на НС, за което нястояват от левицата, трябва да бъдат обсъдени всички възможности за обезщетения и да се намери бързо решение. Министърът на финансите Владислав Горанов трябва да предложи решение, за да може държавата да върне парите на засегнатите хора. След това държавата трябва да води дела с кипърското застрахователно дружество, категорични са от БСП.
200 хил. души да изправиш пред възможността и задължението да водят тези дела в Гърция, е просто абсурд, заяви Нинова. Според нея, ако е наложително, трябва да се направят и законодателни промени в тази насока.

Зам.-председателят на ПГ "БСП за България" Крум Зарков коментира от свая страна, че държавата трябва да поеме своята отговорност в случая с "Олимпик". Четвърт милион души остават без застраховки след фалита на кипърско застрахователно дружество. По същество тези хора са измамени. Техните пари са взети, услугата, която им се дължи не може да бъде предоставена. Нещо повече - те подлежат на санкция, защото тази застраховка е задължителна. Държавата не може да игнорира случващото се, категоричен бе Зарков. Не само, защото тя ги е задължила да правят такива застраховки, а защото това е регулиран пазар, добави депутатът.
Регулираният пазар е проверен и сигурен пазар - това очакват хората, които отиват при застраховател. За съжаление държавата ни отново не е на висотата на своите отговорности, възмути се Зарков. По думите му от КФН са били длъжни да направят много широка, мащабна и публична кампания и да уведомят хората за това, което ги очаква. А не само да публикуват забрана за сключване на застрахователни договори от страна на кипърското дружество. Защото тази забрана е решение на кипърския регулатор. Доказателство за това, че държавата не е защитила интересите на гражданите си, е фактът, че и след 10 май хората са продължили да внасят вноските си по съответните застраховки. По думите му въпросът е какво може да се направи оттук нататък.
Разбираме, че МВР са определили определен гратисен период, за да не глобяват шофьорите, които имат такъв тип застраховка. МВР трябва да даде повече яснота за тази мярка, допълни Зарков. Ние ще предложим в НС да бъде обсъден друг подход - държавата да обезщети хората, които надлежно са си плащали вноските и тя да участва в производството по несъстоятелност в Кипър. Надали онези шофьори, които са си избрали тази застраховка имат възможност да отидат в Кипър, да се запознаят с тяхното законодателство и да си търсят правата, поясни още Зарков.





 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ