25 Април 2024четвъртък22:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

220 първокурсници ще приемат двата факултета на НАТФИЗ

/ брой: 160

автор:Дума

visibility 104

НАТФИЗ "Кр. Сарафов" започва кандидатстудентската кампания, която ще определи първокурсниците в 70-ата учебна академична година. От 20 до 24 август (9,30 - 17,30 ч.) ще се приемат заявленията на кандидатите. Какъв ще бъде броят на подалите документи и колко младежи ще се съревновават за всяка свободна позиция може да се определи едва след последния ден - 24 август. Двата факултета - "Сценични изкуства" и "Екранни изкуства", ще приемат близо 220 първокурсници в 18 бакалавърски и 9 магистърски програми.
Бакалавърските са актьорство за драматичен театър, актьорство за куклен театър, театър на движението - пантомима, режисура за драматичен театър, режисура за куклен театър, сценография, театрознание и театрален мениджмънт, театрална продукция (нова програма), филмова и телевизионна режисура, филмово и телевизионно операторство, филмов и телевизионен монтаж, филмов и телевизионен звук, филмово и телевизионно продуцентство, филмов и телевизионен дизайн (нова програма), фотография, анимация, драматургия, екранни изследвания и журналистика.
Възможностите за магистратури са мениджмънт в сценичните изкуства, театрално изкуство, публична реч, мениджмънт в екранните изкуства, филмово и телевизионно изкуство, естетика на приложната фотография, образователен и терапевтичен куклен театър, режисура в куклено-театралните практики, екранна режисура (нова програма).
Ръководители на I курс в специалност актьорство за драматичен театър ще бъдат проф. Здравко Митков и проф. Снежина Танковска. Проф. Маргарита Младенова ще поеме първокурсниците в режисура за драматичен театър. Проф. Румен Рачев ще води клас актьорство за куклен театър, проф. Светослав Кокалов - сценография, проф. д-р Александър Илиев ще ръководи театър на движението - пантомима, проф. д.н. Камелия Николова - театрознание и театрален мениджмънт.
Проф. д-р Станислав Семерджиев, проф. д-р Дочо Боджаков, проф. д-р Светослав Овчаров, проф. д.н. Мая Димитрова, доц. Иглена Русева, проф. д.н. Любомир Халачев, доц. д-р Емил Рашев, доц. д-р Елена Тренчева, доц. Росица Илиева и доц. Владислав Будинов ще водят основните дисциплини във факултет "Екранни изкуства".
Таксата за участие във всеки от изпитните кръгове е 50 лв. Те се провеждат от 1 до 10 септември, информира Десислава Димитрова, гл. експерт ВО на академията.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ