19 Април 2024петък12:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Крум Зарков: Правителството е неспособно да реагира при кризи

автор:Дума

visibility 14

Правителството показа абсолютна неспособност да реагира при кризи. Това коментира в интервю за БНР зам.-председателят на ПГ "БСП за България" Крум Зарков.
И в случая с Търговския регистър, и в случая с фалиралата ЗК "Олимпик“ имаше дълго мълчание, объркани послания, неясни отговори, които само задълбочават съмненията за евентуални злоупотреби и в двата случая, смята социалистът. Отстраняването на шефовете на агенциите съвсем не спасява правителството от отговорите на въпросите, които ние смятаме да зададем в парламента, допълни той. Припомняме, че утре ще се проведе извънредно заседание на НС по искане на БСП. На него трябва да бъдат изслушани премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов. Според Зарков в случая с блокирания Търговски регистър става дума за една от най-важните електронни бази данни на страната, която възпрепятства целия търговски оборот. А в случая с фалита на "Олимпик" става дума за около 200 000 души, които са платили своята застраховка и които в един ден се оказват задължени да платят отново. Това са хора, изкушени от откровено дъмпингови цени на един застраховател, който явно е функционирал като една проста пирамида, подчерта депутатът. По думите му това са бедни хора, които са поискали да платят една застраховка на възможно най-ниската степен и точно те ще бъдат задължени отново да внесат своята вноска и да паркират автомобилите си. Тези въпроси са доста съществени, допълни народният представител.
Зарков добави още, че основанията, по които да се отстрани член на Комисията за финансов надзор, са строго определени от закона, но оставката на госпожа Ралица Агайн в случая е второстепенен въпрос.
Първостепенният въпрос е в какво можем да сме от полза на "изгорелите“, смята Крум Зарков. В момента нашето законодателство строго следва европейските директиви, но за самите европейски директиви се констатира, че не са особено адекватни именно в такива случаи. Ние имаме гаранционен и най-вече обезщетителен фонд, който трябва да покрива именно случаите на несъстоятелността на такива фирми, но той сега не може да се задейства, въпреки че тази компания е внасяла средства в него, обобщи Зарков.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 156

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 173

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 153

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ