05 Май 2024неделя18:46 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Тройна победа за двама на MTV

Мадона ядоса публиката на престижните видеонагради

/ брой: 162

автор:Дума

visibility 65

Двама изпълнители се сдобиха с по три статуетки от видеонаградите на MTV. Рапърката Карди Би, която имаше 12 номинации, получи признание само в четвърт от тях, но взе едно от най-важните отличия - за най-добър нов изпълнител. Също тройна победа ознаменува популярният в САЩ рапър Чайлдиш Гамбино със своя клип "This is America", който беше отличен в техническите категории.
Наградата за най-добро поп видео отиде при Ариана Гранде за композицията "No Tears Left to Cry". За най-добро рок видео бяха отличени "Имаджин дрегънс" за клипа "Whatever It Takes". В категорията за хип-хоп видео победителка стана Ники Минаж с клипа "Chun Li".
За голямо разочарование се смята представянето на съпружеския дует на Бионсе и Джей Зи. Техният клип "Apeshit" претендираше за отличия с 8 номинации, но получи само две статуетки в технически категории.
Дженифър Лопес направи грандиозно завръщане на наградите на MTV след продължило 17 години отсъствие. Със зрелищното си изпълнение певицата показа, че все още знае как се прави запомнящо се шоу. Звездата си тръгна и с награди - за видео новатор (на името на Майкъл Джексън) и за най-добра колаборация с DJ Khaled и Карди Би в песента "Dinero".
Големият победител на церемонията е младата Камила Кабейо. 25-годишната певица имаше 5 номинации и получи отличия за клипа към хита "Havana", стана и "Изпълнител на годината". За "Песен на годината" беше определена "rockstar" на Пост Малоун.
На 3-часовото събитие беше отдадена почит на наскоро починалата Кралица на соул музиката Арета Франклин. Мадона, която чества своята 60-годишнина в деня на кончината на примата, заяви, че е стартирала кариерата си, изпълнявайки акапелно хита на Франклин "A Natural Woman" по време на прослушване в Париж. Според Ройтерс представянето на Мадона на церемонията не е било на нужното ниво. Тя не е показала дължимото уважение към паметта на Франклин, като е говорила предимно за себе си.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 1600

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 1576

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 1427

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 1696

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1836

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1520

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1534

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1770

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1544

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1690

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ