Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Сидеров смята, че премиерът не смее да уволни Симеонов

Ростислава Иванова

23. Август 2018 , брой: 163   173   0От страх да не разбие коалицията премиерът Бойко Борисов търпи и не сменя вицепремиера Валери Симеонов, както отдавна да е направил с някой от министрите на ГЕРБ. Това заяви вчера в отговор на ДУМА лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той свика импровизиран брифинг пред Министерския съвет, за да поднови атаките срещу коалиционния си партньор Валери Симеонов.
"Не може един човек от цялото правителство да се прави на командир и да командва всички. Просто е крайно време вицепремиерът Симеонов да престане с изпълненията в стил "градския шериф", каза Сидеров. Той размаха пред журналистите снимка на мъж и обеща 100 лв. награда, ако някой го разпознае. След минута разкри, че това е шефът на полицейското управление в Созопол Милен Гайдарджиев, който бил пришпорван от Симеонов да слага патрулки и да заплашва определени заведения, за което вътрешният министър едва ли знаел. Телевизията на Сидеров имала записи как вицепремиерът нарежда на полицейския шеф да тормози бизнеса. Лидерът на "Атака" пак призова Борисов да проведе разговор със Симеонов, за да спре "да го играе на старшина".
Сидеров бил доброжелателен към Симеонов, а с критиките си към него не целял да разбие коалицията, а да я заздрави. Симеонов трябвало да се заеме с важните си ресорни проблеми - концесиите и демографията. Атакистът пак се закани да посещава заседанията на кабинета, защото там правели необмислени и некоординирани промени в законите.
Сидеров бил изготвил и предложение за анекс към договора с Македония срещу бъдещи спекулации с български исторически събития и личности.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"