25 Април 2024четвъртък03:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петър Атанасов мечтае за националния

/ брой: 164

автор:Мони Георгиев

visibility 1072

Голмайсторът на Ботев Вр и Първа лига Петър Атанасов се надява, че отличните му изяви от началото на сезона са останали забелязани от националния селекционер Петър Хубчев. Офанзивният халф на новака в елита вкара 5 гола в първите 5 мача, като заради последните  при победата над Етър (2:0) заслужи наградата за Играч на V кръг в анкетата на Пресклуб "България". 27-годишният юноша на Локо Пд, родом от град Раковски, събра 9 от 19 гласа сред футболните специалисти. Останалите гласове бяха разпределени между Вандерсон от Лудогорец (7) и футболистите на Левски Давиде Мариани (2) и Станислав Костов (1).
"Ще съм щастлив, ако получа повиквателна за националния. Това ми е детска мечта. Надявам се с още по-добри игри селекционерът да погледне и към мен. В началото на сезона се шегувахме, че ще вкарам 10 гола до зимата. Ето, че вече половината са реализирани. Дай Боже да задмина тази граница", заяви Атанасов. На клубно ниво той би заиграл в някои от водещите ни отбори, но предпочита да смени Ботев с отбор от чужбина. "Играл съм на няколко поста - ляв външен, десен външен, зад нападателя мога да играя, затова ще търсим изненада. В българските отбори след време се надявам, ако мога да заиграя в някой от водещите отбори, но имам за цел да изляза в чужбина и да се задържа там. Ще се радвам много, ако вкарам на ЦСКА. Това обаче е доста трудно. Със сигурност вече отборите ще имат едно на ум за мен, но ще се опитваме по някакъв начин да ги излъжем", допълни Атанасов.
Полузащитникът призна, че заради традиционната вражда между Ботев и Монтана, доста от феновете на врачани не пътуват за домакинствата на тима на "Огоста". И подобно на капитана Йордан Апостолов също би се зарадвал, ако към тима се присъедини Валери Божинов, който е доведен син на старши треньора Сашо Ангелов.


Снимка: Авторът
Голмайсторът на Първа лига Петър Атанасов позира със статуетката за Играч на кръга
 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ